La Policia Local obre una oficina d’atenció al ciutadà a l’edifici de l’Ajuntament

Denunciar furts, robatoris i tramitar gestions policials es podrà fer, a partir d’aquest dilluns, al mateix edifici de l’Ajuntament de Vilassar de Mar. Per tant, ja no caldrà desplaçar-se fins la comissaria central del Polígon dels Garrofers. Amb la creació d’aquesta nova oficina d’atenció al ciutadà, el consistori subratlla la seva voluntat de fer una policia més propera a la ciutadania i més eficaç.

Des d’aquesta nova ubicació, la Policia Local de Vilassar de mar oferirà gran part del servei que es presta, actualment, a la comissaria central a excepció dels que necessitin tractament d’unitats especialitzades.

Així, amb la voluntat d’acostar la policia a la ciutadania i fer-la més accessible a veïns i veïnes, des de la nova oficina es podran tramitar denúncies per danys, furts, robatoris a l’interior de vehicles, pèrdua de documentacions o tramitar alguns permisos com ara el de sortida de menors a l’estranger.

Altres gestions també penjaran d’aquesta nova oficina com ara recepció de queixes i tramitació de documentació policial. També es controlarà la seguretat a l’interior a l’Ajuntament, es vigilarà el trànsit rodat a l’illa de vianants i es donarà suport a diferents campanyes de proximitat al centre.

Aquesta oficina de nova creació, restarà oberta de dilluns a divendres de nou del matí a dues del migdia.

Aquesta, però, no és l’única mesura dissenyada per fer la policia local de Vilassar de Mar més propera a la ciutadania. Així, a partir del proper 13 de desembre s’incrementarà la presència policial a les zones comercials, es potenciarà el Botó Vermell, una eina a disposició dels comerciants que emet una alarma silenciosa en cas de robatori, o la implementació de patrulles de paisà, amb cotxe camuflat, per reforçar la seguretat a Vilassar de Mar.