La Policia Local i l’Ajuntament lliuren els diplomes i les medalles que reconeixen els mèrits del cos

 

L’Espai Galbany va acollir divendres 30 de setembre al migdia l’acte de reconeixement de la Policia Local de Vilassar de Mar. Celebrat un dia després del dia de Sant Miquel, el patró de la Policia, l’acte ha servit perquè l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, i el regidor de Governació, Àngel Font, lliuressin les felicitacions públiques als agents del cos que han fet actuacions meritòries, així com les medalles que reconeixen aquests mèrits. Per la seva banda, l’inspector en cap de la Policia Local, Lluís López, va fer balanç de la feina desenvolupada pel cos, especialment d’ençà de l’esclat de la pandèmia, i ha felicitat les i els agents per la bona feina feta.

“Sembla que el pitjor ja ha passat i podem valorar què podíem haver fet millor; tothom pot opinar, però no tothom va haver de prendre decisions molt complexes en un dels pitjors moments de la història de la humanitat. Ens va tocar fer front a una situació sanitària l’abast de la qual ningú no coneixia i la societat en general ens va felicitar per la valentia i el saber estar en aquells moments tan difícils”, va exposar Lluís López, en un acte al qual van assistir diversos regidors de l’Ajuntament de Vilassar de Mar. “S’ha de valorar l’actitud de tots els policies davant aquest escenari. Tothom va estar a l’altura de les circumstàncies i vàrem fer front a una situació de la qual ens van en sortir amb nota, tot i la manca de recursos materials que teníem”, ha continuat l’inspector en cap de la Policia Local, alhora que tenia un record per a totes les persones que no van poder superar la pandèmia i assenyalava els reptes de futur. “Hem d’aconseguir que aquesta feina sigui més atractiva per a les dones perquè hi hagi més dones al cos, rejovenir la plantilla, estabilitzar-la i baixar les ràtios d’interins”, ha enumerat Lluís López.

En la mateixa línia, el regidor de Governació de l’Ajuntament, Àngel Font, va voler “estendre el reconeixement a tota la plantilla de la Policia Local i al personal administratiu que hi treballa, perquè és excel·lent i molt professional”. “Em sento molt orgullós”, ha afirmat Font, després de destacar la fructífera col·laboració entre els diversos departaments que participen en tasques com la Comissió de Mobilitat.

Per la seva banda, l’alcalde Damià del Clot va destacar la reconeguda vàlua de la Policia Local de Vilassar de Mar i el seu paper en la bona imatge que projecta el poble. “Heu estat un cos que ha excel·lit en les funcions que teniu atorgades; heu sigut una policia de proximitat que ha estat excel·lentment valorada per les escoles, els instituts i la gent del nostre municipi; heu estat una policia al servei de les persones, especialment dels més vulnerables; heu estat una policia que ha estat al servei dels drets i les llibertats de la nostra ciutadania; heu estat una policia que ha sabut escoltar, valorar i ponderar les actuacions que havíeu de fer en cada moment”, va destacar l’alcalde de Vilassar de Mar.“Si som un poble segur, i ho som, amb qualitat de vida i, on tothom vol venir a viure a Vilassar perquè creu que és el millor espai per desenvolupar la vida dels seus fills, de la gent que estima; si som un poble que esdevé un model de convivència, és gràcies a tots vosaltres que ens doneu seguretat, que és un dels elements més importants per viure de forma plena”, va afegir Del Clot. “Us demanaria que no deixeu de prestar el servei públic de la manera que ho heu fet tot aquest temps, tot i que el marc que tenim no sempre us ha ajudat. Ho heu fet de forma intensa, professional i de forma pròxima a la ciutadania i això és el que més pot valorar el ciutadà de Vilassar de Mar i, creieu-me, ho valora i molt”, ha conclòs l’alcalde, després de ressaltar que la Policia Local de Vilassar de Mar “no només és reconeguda al nostre municipi, sinó també fora, per les diverses administracions”.

Així, els serveis reconeguts mitjançant felicitació pública i medalles al mèrit han estat els següents:

• Felicitació pública a 4 agents per la seva ràpida intervenció en data 6/12/2021 en un greu incendi en la urbanització Vicor, que va contribuir al fet que no hi hagués més víctimes.

• Felicitació pública a 3 agents per la seva ràpida intervenció en data 18/3/2022, que va permetre el rescat d’una jove que s’estava ofegant.

• Medalla al mèrit policial a 1 agent per la seva ràpida intervenció en data 11/02/2022, que va permetre salvar la vida a un menor que s’estava ofegant.

• Medalla al mèrit policial a 1 agent per la seva ràpida intervenció en data 5/9/2021, que va permetre salvar la vida a una dona que s’estava ofegant.

• Medalla al mèrit policial a 1 agent per la seva ràpida intervenció en data 18/03/2022, que va permetre salvar la vida a una jove que s’estava ofegant.

Aquestes felicitacions i medalles estan reconegudes de conformitat amb el Reglament de la Policia Local de Vilassar de Mar i el Reglament d’honors, reconeixement i distincions de l’Ajuntament.