La Policia Local fa un bon balanç de l’any 2017

“Vilassar de Mar és i seguirà sent un poble tranquil”. Aquest és el contundent missatge que envia Lluís López, cap de la Policia Local, en el balanç de l’any 2017 que ha fet aquest dimarts als micròfons del Estudi 1 de Vilassar Ràdio. Un any que ha significat que Vilassar de Mar es converteixi en el municipi maresmenc en el qual més ha baixat el nombre de robatoris a l’interior de domicilis de tota la comarca. Repassem amb Lluís López un any intens que valora com a “bo” policialment parlant.

Un 2017 intens. De fet, aquest mateix divendres, la Policia Local de Vilassar de Mar va practicar la detenció d’un ciutadà que havia robat a un establiment del carrer Narcís Monturiol i que, abans, ho havia intentat fer en una botiga del carrer de Sant Joan.

L’any que estem a punt de deixar enrera, es recordarà, també, perquè un dels delinqüents més coneguts del nostre municipi va acabar tancat. Va ser detingut per la Policia Local en una acció perillosa en la qual un dels agents va ser ferit després d’haver estat agredit amb unes tisores.

Pel que fa al trànsit, Lluís López també celebra que durant l’any 2017 hagin baixat els accidents greus. De moment, cap mort a la nostra xarxa viària. Alerten, però, que augmenten els accidents de caràcter lleu a Vilassar de Mar per les distraccions al volant. Especialment, pel mal ús dels mòbils. Volen començar una campanya per mirar de reduir-les.

Atemptats de Barcelona i Cambrils

Però segurament, l’any 2017 vindrà marcat per una data. El 17 d’agost. Dia dels atemptats de la Rambla de Barcelona i Cambrils. Accions terroristes que van sacsejar i colpir el país. El cap de la Policia Local de Vilassar de Mar recorda que no va caldre trucar ningú dels seus agents. Tots s’hi van bolcar. Es van viure hores complicades. També per la Polícia Local de Vilassar de Mar. Se sabia que hi hauria rèpliques a l’atropellament mortal de La Rambla, però no se sabia on. Màxima alerta perquè enlloc de Cambrils podria haver estat Mataró o Vilassar de Mar.

Referèndum 1 d’octubre

Una altra data significativa va ser també l’1 d’octubre. El Referèndum per a l’autodeterminació de Catalunya va ser complicat no només per a Mossos sinó també per a les Policies Locals. Era difícil gestionar aquell dia. En Lluís López posa la vista al darrera i en fa una molt bona valoració.

I no s’ha d’oblidar que, aquest dijous 21 D, hi ha convocades eleccions al Parlament de Catalunya. Un dia en el qual els agents de la Policia Local de Vilassar de Mar tindran molta feina. Ara bé hi tenen experiència i estan permanentment coordinats amb els Mossos d’Esquadra.

Consells de seguretat de cara al Nadal

Unes eleccions que se celebren a les portes de Nadal. La Policia Local aprofita l’avinentesa per recordar-nos els seus consells per aquests dies.  Atenció a deixar-nos coses llamineres al cotxe i a les estafes telefòniques. Els agents reforçaran el servei de cara a nits com la de Nadal i Cap d’Any. Curiosament, en Lluis López no considera la nit de 31 de desembre com a especialment conflictiva. La gent està molt conscienciada i no agafen el cotxe si han begut.

En els propers dies, els agents de la Policia Local tornaran a passar pels nostre estudis per explicar com afronten i quins són els seus objectius de cara al 2018.