La Policia Local fa balanç de l’estiu 2020

L’inspector en cap de la Policia Local de Vilassar de Mar, Lluís López, ha visitat els nostres estudis per fer balanç d’aquest estiu. L’agent analitza la tasca del cos que ell lidera pel que fa a entrades i sortides de les escoles i instituts, que enguany es compliquen per la Covid 19, i del munt de tasques que realitzen en el seu dia a dia. En aquest sentit, Lluís López remarca que el seu cos està preparat per afrontar el que sigui, però demana un cert sentit comú a vilassarencs i vilassarenques a l’hora de requerir els seus serveis. S’ordenen, com no podria ser d’una altra manera, per odre de prioritats; amb les vides humanes com a pilar.

D’entrada, la Policia Local de Vilassar de Mar s’ha trobat amb un operatiu complicat, per les mesures anti covid de distància social, que es prenen aquest curs a les entrades i sortides dels diferents centres escolars del nostre municipi. No oblidem, per exemple, que en cas del Pérez Sala comporta tallar, a primera hora del matí, una de les artèries principals del nostre municipi com és l’Avd Montevideo.

Al marge d’aquestes estàtiques, la tasca del dia a dia de la Policia Local té moltes més arestes. Lluís López celebra, per exemple, el descens dels robatoris. Reflex positiu, aquest cop sí, del confinament.

L’inspector de la Policia Local de Vilassar de Mar admet que, enguany, hi ha més crispació al carrer i més nerviosisme. A més, amb més intervencions del normal en festes particulars a domicilis ja que l’oci nocturn tanca abans. En aquest sentit, Lluís López aprofita per demanar un cert sentit comú als veïns. No ho pot haver, diu, un policia local a cada cantonada per veure si aquella persona li surt el nas per sobre de la mascareta o no.

Lluís López recorda la gran quantitat de feina que fan, de sota mà, i, extremadament útil, i que la ciutadania no permet.