La Policia Local detecta un furt per distracció amb estafa al pàrquing d’un supermercat

La Policia Local de Vilassar informa que, la setmana passada, una persona va ser víctima d’un furt amb estafa posterior al pàrquing d’un establiment comercial. La persona va veure com els delinqüents s’emportaven la seva bossa i, posteriorment, utilitzaven el mòbil que li havien sostret per fer una estafa bancària.

Fent servir el mètode de la distracció, els delinqüents van esperar el moment en el qual el client estava carregant la compra al cotxe per fer caure unes monedes a terra, dir-li que li havien caigut a ell i aprofitar el moment de distracció de la persona per robar-li la bossa. Posteriorment, els estafadors van fer servir el mòbil de la víctima per cometre l’estafa.

La Policia Local, que ja ha traslladat el cas als Mossos d’Esquadra i informarà el comerç d’aquest fet per tal que posi cartells informatius al pàrquing de l’establiment, recomana tenir cura dels objectes personals en tot moment i tancar el cotxe quan s’hagi de deixar el carret de la compra o fer qualsevol altra gestió.

La mateixa cura dels objectes personals es recomana a les persones que van a la platja i deixen les seves pertinences sense vigilància mentre es banyen. Si bé no són freqüents, també s’han donat casos de furts a les platges del nostre municipi aprofitant aquests moments de distracció dels banyistes.

D’altra banda, la Policia Local constata que es continuen donant casos de persones que reben una trucada, suposadament de l’Ajuntament, comunicant-li que, per un problema del sistema, el seu rebut de recollida d’escombraries surt retornat i oferint-li una altra forma de pagament. És per això que es recorda que el Consistori no fa aquesta mena de trucades i que el rebut de recollida d’escombraries es cobra en la data corresponent del calendari fiscal.

Des de l’Ajuntament i la Policia Local aconsellen desconfiar de trucades que demanin dades personals o bancàries o fer qualsevol mena de pagament. En cas de rebre-les, si us plau, contacteu amb la Policia Local trucant al 93 754 10 20.