La Policia Local assegura que deixem enrere un “estiu complicat”

Just quan estem a punt de començar la tardor, l’inspector en cap de la Policia Local de Vilassar de Mar, Lluís López, i el sergent Antonio Valera han passat pels nostres estudis, per fer el balanç de la campanya d’estiu. Ens avancen que ha estat complicat per la moda dels botellots, especialment a la platja, coincidint amb el tancament de l’oci nocturn. També parlarem de seguretat i del trànsit al nostre municipi arran de l’alliberament dels peatges de la C32.

Lluís López parla, doncs, d’estiu complicat. Com dèiem, concentracions a la platja per beure alcohol, mesures del Procicat que anaven canviant… L’inspector en cap de la Poli Local de Vilassar de Mar no vol culpar, només els joves. Totes les franges d’edat, diu, han tingut les seves complicacions. La solució, com a mínim, als botellots podria ser la reobertura de l’oci nocturn. “Ara bé, aquestes negocis comporten atencions pròpies i específiques”.

Això sí, Lluís López celebra que la gran part de la població de Vilassar de Mar ha respectat les indicacions del Procicat. Malgrat detectar un més alt nivell de crispació a la societat en general, els agents remarquen que, al marge de la feina relacionada amb la covid 19, han de seguir funcionant els altres serveis d’urgència.

Entre els consells de seguretat que han deixat anar a través dels nostres micròfons, els agents es recomanen poca exposició a les xarxes socials de les nostres vacances i, en la via diària, usar el servei Be Safe gratuït i pel qual només s’ha de descarregar l’app. També recomanen estar especialment alerta per les estafes via internet; un delicte que creix, sobretot, arran de la pandèmia.

Sobre la seguretat viària, els agents expliquen que un dels objectius de l’Ajuntament de Vilassar de Mar per aquest curs que comença és la de reduir la velocitat pels nostres carrers. Recorden: 30 km/h com a màxim.

Tant Lluís López com Antonio Valera asseguren que si aplicar aquestes restriccions impliquen salvar una vida, ja es donen per satisfets. I no ens baixem del cotxe per repassar els efectes que la supressió dels peatges de la C32 impliquen en el trànsit rodat a Vilassar de Mar. L’Avinguda Eduard Ferrés està molt congestionada. A l’espera, és clar, de la construcció del nou ramal.

Amb l’arrencada de curs, torna el servei de reforç a les escoles del nostre municipi. Cal estar atent a entrades i sortides.