La plataforma pro-pap considera que el canvi al sistema de contenidors s’ha realitzat “d’un dia per l’altre i sense cap formació prèvia” per a la ciutadania

La Plataforma En Defensa del Porta a Porta ha enviat avui divendres al matí a Vilassar Ràdio un comunicat valoratiu del canvi de sistema de la recollida de la brossa. La plataforma assenyala que la desaparició del PAP des d’ahir “es produeix d’un dia per l’altre i sense cap formació prèvia als ciutadans de Vilassar de Mar”.

La comunicació del canvi de sistema “es limita a una carta postal, enviada a darrera hora, en la que no és diu més que la informació publicada als mitjans de comunicació abans anomenats”, en referència a Vilassar Ràdio i al diari El Punt.

Segons el comunicat, “quasi cada dia, es produeixen fets que demostren la falta de previsió en el canvi de sistema i el que és més greu, que no existeix cap estudi sobre la ubicació dels contenidors” . Fruït d’aquesta gestió, que titlla de “nefasta” , el comunicat explica que el dissabte 26 d’abril “un camió grua, mentre manipulava el contenidor de vidre situat a la cantonada del carrer Cuba amb Maria Vidal, va topar amb els fils elèctrics de la zona, provocant talls de llum als veïns de la zona i posant en perill la integritat física del conductor del mateix vehicle i dels vianants”. També denuncia la instal.lació de contenidors “en els que només s’hi podia accedir des de la cantonada d’una via pública amb el conseqüent risc d’atropellament” i la col.locació de pivots “ allà on no hi ha visibilitat per els conductors i ja s’ha produït algun accident”.

Segons aquesta plataforma, “no hi ha informes tècnics que avalin el canvi de sistema” i cada dia “es produeixen modificacions en la ubicació dels contenidors i que existeixen camions que, 24 hores al dia i 7 dies a la setmana, recorren els carrers de Vilassar, recollint la brossa deposada a l’exterior dels contenidors desbordats i la brossa mesclada, sense cap garantia que aquesta es porti a reciclar, sinó a incinerar”.

Leave a Reply