La Plataforma Cinema VdM projecta El capital, amb debat posterior

La banca sempre guanya. Aquesta pot ser la moralina de la pel.lícula El Capital que la Plataforma Cinema VdM projecta, a la Sala Carrau de Can Bisa, aquest diumenge, a partir de les sis de la tarda. Un film per xerrar sobre la relació entre cinema i economia.

La pel.lícula retrata la vida d’un banquer que es converteix en director executiu d’una gran entitat bancària. És un jove professional amb idees renovades. De fet, vol fer una reestructuració a la plantilla i no li tremola el pols a l’hora d’acomiadar bona part dels treballadors. Paral.lelament, no té cap mena d’escrúpols a l’hora de gastar diners del banc en capricis i prostitutes. A més s’embranca en la compra d’una potent entitat bancària japonesa que està en fallida i ofereix als nipons un tracte corrupte.

El protagonista no és res més que un d’aquells joves professionals que barregen la seva feina amb la seva passió. Amb un desfici que voreja la ludopatia. El director, Constantin Costa-Gavras, signa a El Capital una mena de manifest en contra de la banca, recriminant les seves maneres i titllant-la, sense embuts, de màxima responsable de la crisi econòmica que va sacsejar el món occidental a principis del segle XXI.

La tertúlia posterior a la projecció estarà protagonitzada per Isidre Martínez, economista i actuari; Mariona Zamora, sòcia cooperativista de l’Esberla i Carlos Alfonso, treballador de banca.