La plaça de l’Ajuntament torna a ser l’escenari dels actes centrals de la Diada 

La bona acceptació, l’any passat, del canvi d’ubicació dels actes de la Diada, fa que la plaça de l’Ajuntament es torni a convertir en l’escenari dels gruix dels actes de la celebració d’enguany amb l’ofrena floral a la senyera que hi ha a la mateixa plaça.

Cartell Diada 11 setembre 2016La programació amb motiu de l’Onze de Setembre començarà aquest divendres 9 de setembre amb una taula rodona a càrrec de la Fundació Congrés de Cultura Catalana amb el títol “La projecció internacional del cas català”. Serà a les 7 de la tarda, a la sala de plens, i comptarà amb la presència de Miquel Strubell, Maria Dolors Genovès, Krystyna Schreiber i Patrick Renau. Dues hores més tard, a les 9, la Tropa Teatre farà un recital de poesia on nou dones posaran veu a les poesies de diferents poetesses al jardí de can Bisa.

El dissabte 10 de setembre es concentraran els actes centrals de la Diada. De 6 de la tarda a 1 de la matinada al nucli antic hi haurà una fira amb productes comercials, lúdics i gastronòmics. A 2/4 de 9 del vespre començarà la ballada de sardanes amb la Cobla Sabadell a la plaça de l’Ajuntament, a ¾ de 10 de la nit es donarà inici a la VI Marxa de Torxes de l’ANC que anirà des de la plaça del Círcol a la plaça de l’Ajuntament on faran la lectural del Manifest.

A continuació, hi haurà els parlaments de dos representants del món associatiu, Gina Itxart en representació del Piri i Antoni Torrent de l’entitat FonoVilassar, l’actuació dels Sons de l’AVAL i el recital de la Coral Englantina que serviran de preludi a l’ofrena floral. A ¼ d’1 de la matniadat tindrà lloc l’acte institucional que comptarà amb el parlament de l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot. Els actes es clouran amb el Cant dels Segadors, l’himne nacional de Catalunya.