La plaça de l’Ajuntament, nou escenari dels actes de la Diada

VDM_LAYOUT.inddSi la pluja ho permet, Vilassar de Mar celebra avui el gruix dels actes de la Diada i ho fa en un escenari nou, la plaça de l’Ajuntament i amb la senyera que hi ha a la mateixa plaça com el lloc on es farà la tradicional ofrena floral. L’objectiu del canvi, segons ha explicat el consistori, és fer la festa més participativa.

La celebració comença avui 10 de setembre a la tarda amb una novetat, una fira amb productes comercials, lúdics i gastronòmics que romandrà oberta des de les 6 de la tarda i fins a la 1 de la matinada al carrer Sant Joan. A les 9 de la nit tindrà lloc l’actuació dels Sons de l’AVAL i 20 minuts més tard començarà un dels tres parlaments de representants del món associatiu, el primer a càrrec d’Alexis Serrano, del Centre d’Estudis Vilassarencs. A 2/4 de 10 de la nit es donarà inici a la ballada de sardanes amb l’actuació de la Cobla Sabadell. Una hora després, a 2/4 d’11, farà el parlament Agustí Martín en representació de l’entitat Bricbarca. Sobre les 10 i 40 minuts de la nit arribaran els participants de la Marxa de Torxes que convoca l’ANC Vilassar de Mar i faran la lectura del manifest d’enguany. A les 11 de la nit la Coral Englantina realitzarà el seu tradicional recital i un quart d’hora més tard, Conxita Ramon farà el seu parlament en representació de La Tropa Teatre. L’acte central, l’ofrena floral, enguany a la senyera que hi ha a la plaça, començarà sobre 2/4 de 12 de la nit. Primer seran les entitats i després l’Ajuntament, un acte, el de l’ofrena, que comptarà com sempre amb la col·laboració dels Ssstrèpits de l’AVAL. Posteriorment, tindrà lloc l’acte institucional amb el parlament de l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, que finalitzarà amb el Cant dels Segadors.

Els actes per commemorar la Diada continuaran el dissabte 12 de setembre, a les 9 de la nit, a la Torre d’en Nadal, de la mà de la Tropa Teatre, que oferirà un recital poètic basat en l’obra de Joan Margarit.

Leave a Reply