“Dies que caben en una ampolla de Vichy” (Pagès Editors), és el nom de la cinquena novel·la de l’escriptora, un drama psicològic que situa l’acció al Maresme, i que té com a protagonista l’Oliver Marfà, un arquitecte de renom avesat al fet que tot li surti bé, tant a nivell professional com en el terreny personal, fins que un incident desesperat arruïna els seus plans i l’obliga a replantajar-se la vida, lluny de casa, per tornar sent un emprenedor d’èxit. Alhora s’adonarà que per tornar a ser feliç haurà de superar els problemes d’autoestima.
Personatge i situació fictícia, però que la mateixa autora assegura que està creat a partir de situacions i personatges completament reals i que ella ha fet desenvolupar en aquesta història.
L’Andrea Rodés ha visitat el “Parlant de tot” de Vilassar Ràdio per explicar quina ha estat la seva inspiració, com crea els personatges i com a partir de situacions reals crea una història. No és casualitat que el protagonista sigui un arquitecte, de fet s’ha inspirat en la figura d’un bon amic seu. La crisi, un canvi de vida sobtat, són fets que estan a l’ordre del dia i que ella descriu amb destresa.
El Passeig és un dels escenaris vilassarencs que ha fet servir pel seu llibre. Assegura que sempre intenta que l’acció de les seves novel·les passin en llocs molt coneguts per ella.
Potser per la meva vessant periodística, no m’agrada invertar-me llocs on passa l’acció de les meves històries.
Andrea Rodés (escriptora)
Com a curiositat, l’Andrea recordava que quan va presentar la seva anterior novel·la “Germà difícil” (La Magrana, 2014), va venir a la ràdio i ens va explicar que estava treballant amb el seu nou projecte i que no hi faltaria un “Frankfurt”, perquè des de sempre l’ha fascinat que Vilassar de Mar tingués tants establiments d’aquest tipus.
Rodés, que es declara addicta al Vichy, assegura però que el nom del llibre el deu a una nit d’acidesa en que una ampolla d’aquesta beguda es va quedar mig plena damunt la taula, aquest fet va marcar del desenvolupament del llibre.
L’escriptora ha explicat també que ja treballa en la seva propera novel·la, que situarà l’acció a Sèrbia, on va residir a finals de l’any passat durant dos mesos. Els refugiats ens seran protagonistes, concretament un personatge de Mataró, amb una història que demostrarà que no és tan diferent les situacions viscudes fa 300 anys amb l’actualitat, inclús s’ha atrevit a avançar-ne el nom “La campana verde”.
Podeu escoltar l’entrevista sencera clicant aquí