La periodista Nana de Juan ens presenta el seu nou llibre

La periodista nascuda a Madrid i resident a Vilassar de Mar des de fa molts anys Nana de Juan acaba de publicar “Crónicas impertinentes desde mi confín” .

Ha treballat durant més de 37 anys  a l’agència, vint dels quals com a cap de reportatges d’EFE a Barcelona.

Ha explicat a l’espai “Parlant de tot” que va començar a escriure els relats que conformen aquesta obra quan es va declarar l’estat d’alarma pel coronavirus i es va decretar el confinament. Ha dit que ha estat una teràpia contra la desidia i la soledat i ha afegit que el punt de partida va ser comparar la seva situació durant el confinament  amb la situació de la seva mare durant la guerra civil quan una bomba va enderrocar la casa familiar i van haver de viure en un vagó a l’estació d’Atocha.

L’obra, que consta de 65 relats que es van anar publicant progressivament a Internet, està escrita en primera persona, ha barrejat l’actualitat del moment, amb la pròpia initimitat i històries del periodisme  mai explicades abans. Ha subratllat que la nostra població està ben present en l’obra.

Es tracta d’ una obra feta des de l’ànima i on ha fet aflorat la seva intimitat.  Amb records de la infància i reflexions completades amb ironia.

Cada capítol, cada relat,  està farcit d’anècdotes que ha viscut amb diverses personalitats: Jordi Pujol, Salvador Dalí, Joan Antoni Samaranch, l’actual rei Felip VI quan era príncep, Dalai Lama, el cantant mataroní Peret, Isabel Preysler, primera esposa del cantant Julio Iglesias i mare del cantant Enrique Iglesias,  i Jordi Pujol, expresident de la Generalitat i la seva esposa Marta Ferrusola.

El llibre compta amb 35 il·lustracions de la periodista i pintora Lola García Paz, que resideix a Àvila (Castella i Lleó).

“Crónicas impertinentes desde mi confín” està editada per Editorial Samarcanda. I es pot comprar a Internet i a Papereria illa de Paper.  Les primeres persones que comprim aquests dies el llibre a Illa de Paper poden demanar que l’autora els dediqui el llibre i Nana de Juan dedicarà l’obra a la persona que la compri. 

De Juan ha explicat que el periodisme ha canviat molten els darrers anys, amb canvis positius però també negatius.  

Actualment està escrivint “Crònicas de una barcileña”, on aportarà més anècdotes  de la seva trajectòria professional.