“La Passió de Vilassar de Mar”, aquest Divendres Sant a la Sala Carrau (20.30h)

Un cop finiquitat el diumenge de Rams entrem de ple en la Setmana Santa. I dir Setmana Santa, al nostre poble, és dir La Passió. Aquest divendres, Divendres Sant, a la Sala Maria Roser Carrau a partir de les 20.30h, es representen aquests quadres escènics que relaten els darrers dies de Jesucrist. La Passió de Vilassar de Mar, que arriba, ja, a la seva 31ena edició. Hem volgut saber la darrera hora d’aquest clàssic de Setmana Santa amb Carles Malfeito, president de l’Associació La Passió de Vilassar de Mar i amb en Kim Cabot que n’ha estat director en les 30 edicions anteriors. Inclosa la de 2020 que, per la SARS COV 2 es va fer virtualment. Enguany, ha fet un pas al costat.

Tant Malfeito com Cabot han visitat el “Parlant de tot” i es mostren molt il·lusionats a poques hores de la primera i única representació de la Passió que, per segon any consecutiu, se celebrarà a la Sala Maria Roser Carrau. Amb un aforament més limitat, és clar, que quan es feia a l’Església Parroquial de Sant Joan de Vilassar de Mar ja que aquest equipament cultural disposa de 155 cadires.

31 edicions a les esquenes. I tot va començar, ens ho recorda Kim Cabot, com una anècdota sortint dels Pastorets, un gener de fa 30 anys. . Kim Cabot ha explicar que Mossen Ramon Corts els va proposar escenificar “La Passió” a l’Església. Kim Cabot i la Roser Carrau, en un temps rècord, ja van endegar les primeres onze escenes en un obrir i tancar d’ulls

I des d’aquest embrió la Passió de Vilassar de Mar ha anat creixent. És per això que el president de l’entitat, en Carles Malfeito, fa una crida a vilassarencs i vilassarenques que s’afanyin a arribar d’hora aquest Divendres Sant. La Sala Carrau no permet gent dreta. Ha demanat a la gent que vulgui veure La Passió sigui puntual.

Malfeito confia en poder representar, en un futur el més proper possible, la Passió a l’Ateneu, un cop enllestida la remodelació. Fer un pas més, I és que la Sala Carrau permet el que permet.

I és que no sempre és fàcil aplegar 21 persones dalt de l’escenari. En aquest sentit, Malfeito destaca que els i les joves de Vilassar de Mar sempre s’animen.

Una de les novetats d’aquest 2024 la trobem a la direcció. Se n’encarrega, enguany, la Mercè Rovira. En Kim Cabot, director en les 30 edicions anteriors, ara fa un pas al costat i s’arromanga per ajudar Rovira i aportar la seva experiència.

De fet, la Passió de Vilassar de Mar ha crescut tant que és dins de la Federació de Passions de Catalunya integrada per 22 municipis. De fet, Vilassar de Mar n’exerceix la vicepresidència. Un llistat d’honor al costat de quadres escènics de casa nostra tant potents com Olesa, Esparreguera o Cervera. Malfeito i Cabot destaquen la il·lusió amb la que afronten la representació de divendres així com ser presents en els actes de la Federació Catalana.

De fet, van ser presents a la presentació de la temporada de Passions que es va fer a la cripta de Gaudí de la Sagrada Família amb la presència del cardenal Omella. L’any vinent, aquesta presentació, es farà al Monestir de Montserrat. Un lloc molt especial per a tots els catalans i que s’emmarcarà dins dels actes del Mil·lenari montserratí.

La Passió de Vilassar de Mar està conformada per una 30ena de quadres escènics estàtics, amb narradors i efectes de llum. Una cita que ha agradat, com recorda Kim Cabot, representants de les passions més potents de Catalunya quan l’han vingut a veure.

Col·labora la Tropa Teatre i la Federació Catalana de Passions. L’entrada és gratuïta, amb la possibilitat, és clar, de fer un donatiu, bàsicament per a cobrir despeses.