El mossèn de la Parròquia de Sant Joan s’ha adherit a un manifest de 400 capellans en favor del referèndum

Toni Roman, mossèn de la parròquia de Sant Joan de la nostra població s’ha adherit a la Declaració que defensa la celebració del referèndum d’autodeterminació de Catalunya del proper diumenge. Junt amb 400 capellans i diaques dels 10 bisbats catalans han signat el text, que dóna suport al dret a decidir i de defensa a les institucions catalanes després dels fets dels darrers dies.

Mossèn Toni Roman, rector de la parròquia de Vilassar de Mar, argumenta que “és legítim i necessari poder exercir el dret a votar” i recorda que l’Evangeli posa al centre del seu discurs la dignitat de la persona. En el manifest, publicat al butlletí de la Parròquia de Sant Joan del 17 de setembre, es remarca que convé que siguin escoltades les “legítimes aspiracions” del poble català i es fa “una crida a votar en exercici del dret fonamental que té qualsevol persona”.

Roman destaca que l’església “és un estament més de la societat”. Per al rector vilassarenc s’està parlant de drets humans i la prova és que el manifest està rebent adhesions contínues a mida que van passant les hores. També ha destacat que el text ha aglutinat diferents veus de dins de l’església catalana. Entre els signants hi ha capellans i diaques de tots els bisbats catalans i de diferents congregacions com jesuïtes, claretians, escolapis, franciscans, caputxins, salesians, monjos, abats i abadesses.

(Text: Joan Escofet)