La nova imatge del Torrent de la Santa

4_torrentdelasanta-1.JPGLes obres de soterrament i urbanització del tram urbà del Torrent de la Santa pràcticament estan finalitzades. Les obres han permès canalitzar el torrent per evitar riuades i alhora revitalitzar la zona. Ara, resta pendent la urbanització dels darrers metres, a tocar de la N-II, a l’espera del trasllat d’un cable de Telefònica.

L’actuació, iniciada el maig del 2007, ha convertit el torrent en un vial i de retruc ha servit per dignificar aquesta zona del poble que ha canviat per complet la seva imatge eliminant els trams amb sorra i els problemes que la pluja ocasionava. A més, el nou aspecte del torrent, ja canalitzat i urbanitzat, ha fet que deixi de ser el lloc utilitzat per molt amos incívics de gossos per deixar les defecacions dels seus animals, fet que provocava les queixes dels veïns i veïnes de la zona.

La canalització del torrent s’ha fet mitjançant calaixos de formigó que van dels 2 x 2 metres fins als 3 x 1,5 metres en funció del trams. Un cop soterrat, la superfície s’ha urbanitzat posant al mateix nivell calçada i voreres, amb prioritat invertida, és a dir, donant preferència als vianants millorant així l’accessibilitat i la mobilitat d’aquesta zona del poble. Precisament, amb la voluntat de millorar la mobilitat i per donar resposta a la demanda del veïns i veïnes respecte a la falta d’aparcament que suposava l’actuació, tot i no estar previst en el projecte inicial, l’Ajuntament ha habilitat unes zones per a l’estacionament de vehicles buscant l’equilibri entre vehicles i vianants.

Leave a Reply