Exposició “La nit perduda”, de Marc Arqué, a Can Bisa

L’Espai Cultural Can Bisa acull del 21 d’octubre al 10 de desembre la mostra fotogràfica “La nit perduda”, de Marc Arqué. Aquesta exposició neix de l’adaptació del seu projecte de treball de grau, realitzat el 2018,  editat després en forma de llibre i que pretén mostrar els efectes de la contaminació lumínica sobre el paisatge i la visibilitat del cel nocturn. Ens ho ha explicat a l’entrevista realitzada al nostre magazín matinal “Parlant de tot“:

Les 18 fotografies que integren l’exposició s’han realitzat amb una sola obturació des de diversos llocs de Catalunya on s’hi pot arribar fàcilment. Pel que fa a la tècnica utilitzada per  a fer les fotos, ha renunciat expressament a tècniques d’astrofotografia com stacking, HDR o l’ús de filtres anti skyglow per obtenir un resultat més realista i natural, evitant maquillar la contaminació lumínica.

El projecte té un vessant més documental que estètic, amb una intenció divulgativa per facilitar a l’espectador una eina on pugui comparar d’una forma clara i visual l’efecte de la contaminació lumínica. La mostra es complementa amb un audiovisual.