La nedadora vilassarenca Berta García participarà als Jocs Paralímpics París 2024

Passi el que passi, és una campiona. La nostra campiona. La vilassarenca Berta García acaba d’aconseguir la mínima A que li atorga el bitllet directe per als Jocs Paralímpics de París 2024.

Hem volgut felicitar-la i conèixer com se sent tenint l’oportunitat de representar el nostre municipi en la cita més important de l’esport mundial. Amb una lesió medul·lar, aquesta esportista del Club Nàutic  Mataró va començar a nedar com a teràpia per ajudar-la en la mobilitat i, ara, encara en estat de xoc, ens ha parlat de fer les maletes cap a uns Paralímpics. El què és la vida.

Així doncs, 20 anys després, Vilassar de Mar tornarà a tenir representació en uns Jocs Olímpics després que a Atenes 2004 hi fossin presents les gimnastes Mònica Mesalles i Tània Gener.

Deixem el tatami i saltem a la piscina olímpica. La disciplina, la distància de la vilassarenca Berta García són els 100 braça. Aquest passat cap de setmana, va segellar la Mínima A i, de passada, la seva millor marca personal.

Ens ha explicat que portava dos anys intentant assolir aquesta classificació.  Amb un temps brutal, d’aquells que fan tremolar el crono. Va signar un estratosfèric 2 minuts, un segon, 23 mil·lèsimes.

La Berta ens ha explicat que competia en la categoria de discapacitat física. Pateix una lesió medul·lar que la lliga a una cadira de rodes.

De ben joveneta va començar amb la natació com a teràpia per millorar la seva mobilitat. Primer a Vilassar de Mar i, després, va fer el salt al Club Natació Mataró, on, per cert, s’ha format com a esportista. Al principi, coses de la vida, no li agradava gens nedar.

Quan tenia cinc mesos, els metges van recomanar al seu pare i a la seva mare que fes natació i va ser llavors quan va començar a fer rehabilitació dins de l’aigua a la Piscina de Vilassar de Mar. Als 12 anys va anar a Mataró a competir, ja que li van dir que nadava molt bé i que anés a l’equip de competició

No s’esperava pas poder prendre part en uns Jocs Paralímpics. Ens confessa que està en estat de xoc, ja que el seu somni és anar a uns Jocs i ni s’ho plantejava, era un impossible.

Ara, ha d’esperar la validació de la llista del Comitè Olímpic Espanyol que s’espera que es doni a conèixer aquest juny. No ha de patir la de Vilassar de Mar ja que, amb la mínima A a la butxaca, entra si o sí. El seu entorn, pletòric. Ha subratllat que és un somni fet realitat i que això  és el més important per a un esportista.

Ens confessa que, a partir de ja, augmentarà el ritme d’entrenaments per assolir la millor forma. Ara farà matins i tardes a la piscina del Club Natació Mataró. Comptat i debatut, un orgull i per a la Berta representar Vilassar de Mar en uns Jocs.

Estudia segon de batxillerat a distància, una disciplina que li permet seguir amb l’alt ritme d’entrenaments i amb la seva vida de sacrifici. La seva voluntat és dedicar-se a alguna cosa relacionada amb el màrqueting. La propera cita per a la Berta és l’Europeu que es farà a Funchal, a la portuguesa illa de Madeira. És el primer cop que hi assistirà i explica que li permetrà conèixer sensacions novedoses per a ella