La Música Antiga, protagonista a la Sala Carrau aquest diumenge

Després de la primera sessió dedicada a la Música de les Pel.lícules, aquest diumenge, a partir de les set de la tarda i a la Sala Carrau, la Musica Antiga serà la protagonista de la segona sessió dels Concerts de Cambra de Vilassar de Mar. Les entrades, a un preu de 9 euros, es poden adquirir ja, de manera anticipada, a la Llibreria Índex.

Els músics de l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat interpretaran el Concerto Grosso Per a la Nit de Nadal d’Arcangello Corelli, la Sonata per a viola de gamba i clavecí de Karl Friedrich Abel, el Concert per a dues flautes en Sol Major de Johan Joachim Quantz i el Concert per a violoncel i orquestra d Antonio Vivaldi. Mayte Santos i Marc Farré a les flautes, Sara Guri a la viola de gamba i Guillem Gironès al violoncel seran els principals solistes del concert d’aquest diumenge.

Es tracta de fer un homenatge a instruments que van marcar una època com el llaüt al Renaixement o el clavicèmbal al Barroc, però que van passar de moda i van ser substituïts per altres de més moderns com el violoncel o el piano. Recuperar en ple segle XXI el seu so és fer un viatge en el temps: la vibració d’aquests instruments ens transporta a èpoques llunyanes i ens obre les portes a un món sonor que semblava perdut. Així, en el concert d’aquest diumenge a la Sala Carrau, més que els autors, els protagonistes són els instruments que venen directament del túnel del temps: el clavicèmbal i la viola de gamba; delicadament acompanyats per les flautes.

La propera sessió del Cicle de Música de Cambra serà el proper diumenge 13 de gener. En aquella ocasió, es farà un homenatge a la Música Clàssica amb obres de Telemann, Haydn o Mozart.