La Marxa per la Llibertat passarà per Vilassar de Mar aquest dijous a la tarda

Sobre dos quarts de set de la tarda d’aquest dijous, l’organització calcula que la Marxa per la Llibertat que ha sortit aquest dimecres de Girona, passi per Vilassar de Mar. És una de les cinc marxes que han sortit de Vic, Berga, Tarragona i Tàrrega que confluiran a Barcelona, aquest divendres, on a les cinc de la tarda està convocada una gran manifestació als Jardinets de Gràcia coincidint amb la vaga convocada per la Intersindical. Una caminada que arrenca a caminar dos dies després que es conegués la sentència del Procés.

La N-II, doncs, restarà tallada ja que la columna gironina es desplaça fins a Malgrat de Mar per enfilar aquesta carretera i ja no deixar-la fins arribar a la capital catalana. Els organitzadors animen tothom a un ambient festiu. Aquest dijous la Marxa per la Llibertat arrencarà a Malgrat de Mar i completarà el tram fins a Premià de Mar on es dormirà abans d’atacar la darrera etapa. Per tant, els organitzadors calculen que, pels voltants de dos quarts de set de la tarda, la columna passi pel nostre municipi.

A peu, en bicicleta o en patinet. L’ANC i Òmnium Cultural convoquen a cinc marxes per la llibertat com a resposta de país a la sentència del procés. Cinc itineraris que confluiran a Barcelona de 100 kms repartits en tres etapes. Les diferents Marxes per la llibertat són recorreguts de tres dies i l’organització explica que cadascú pot fer els trams que s’adaptin tant a les seves condicions físiques com a les agendes laborals i escolars.

L’organització explica que la Marxa per la Llibertat està inspirada en la que va fer Martin Luther King sobre Washington o la de la Sal que va fer Gandhi. Una acció pacífica, diuen, en favor de l’autodeterminació, en contra de la repressió i per la llibertat dels presos.

Un equip de voluntaris, amb els seus cotxes, s’encarregaran de donar assistència atendre els imprevistos que puguin sorgir. Els organitzadors recomanen que, a través del web habilitat per a l’ocasió, s’inscriguin per tenir un registre de casa a pernoctacions i avituallaments en cas que calguin. Els dinars i sopars costaran al voltant de sis euros i les pernoctacions, en llocs habilitats com ara poliesportius, seran gratuïtes. Caldrà portar, però, sac i màrfega.

A les cinc marxes se n’hi ha d’afegir una més, la sisena, que han organitzat els CDR pel seu compte i que sortirà el mateix divendres de Castelldefels per trobar-se amb les altres columnes a les 5 de la tarda als Jardinets de Gràcia. Per a més informació, es pot consultar el web marxesperlallibertat.cat.