La Marea Pensionista, que reclama el bus sanitari gratuït, serà a Vilassar de Mar el proper 22 d’abril

La Marea Pensionista del Maresme ha engegat una campanya per aconseguir que els 84.000 jubilats i jubilades de la nostra comarca tinguin el bus sanitari gratuït per cobrir els desplaçaments que hagin de realitzar als centres hospitalaris. Faran visites institucionals i recollides de signatures, com a primeres passes, per assolir aquesta proposta. A Vilassar de Mar hi seran el proper dimecres 22 d’abril. Marea Pensionista enfoca la campanya als 30 municipis del Maresme. Primer, buscant el suport dels ajuntaments i, després, recollint signatures.

Especialistes, proves exploratòries, ingressos, atenció a familiars ingressats… tota aquesta mena de situacions quedarien incloses en aquest model que demana Marea Pensionista. El més important, diuen, és assolir la gratuïtat. Després, ja s’estudiarà la millor manera d’aplicar-ho. Sigui amb un títol particular, sigui ensenyant el volant al conductor o conductora.

Marea Pensionista va sorgir al barri del Clot de Barcelona a l’ombra de moviments com el 15M. Es tracta d’una associació transversal, democràtica i assembleària. Incansables, porten més de dos anys fent concentracions, tots els dilluns, a localitats com Premià de Mar, Mataró, Sant Pol o Calella. Ara, Marea Pensionista comença la campanya per aconseguit el bus sanitari gratuïts per als 84.000 pensionistes de la nostra comarca.