La Marató recull 221 donacions de sang

Dissabte passat, 10 d’abril, es van superar amb escreix les donacions de sang que s’havia marcat com a fita el Banc de Sang i Teixits de Catalunya a la Marató de Donacions de Sang que es va realitzar de 10 del matí a 10 de la nit a l’escola Pérez Sala. S’havia previst recollir 200 donacions, i finalment, en concret, es van recollir 221 donacions, de les quals 23 corresponien a donants nous. Cal destacar que va haver-hi 23 oferiments, és a dir, 23 persones van a anar a donar sang però finalment no van poder efectuar-ne per prescripció mèdica.          

La Marató tenia com a lema ‘Donar sang és una altra pel·lícula’ i va comptar amb la col·laboració de lAjuntament de Vilassar de Mar, l’Escola Pérez Sala, l’Associació de Donants de Sang del Maresme i Creu Roja.

Els donants van poder reservar hora al web com si reservessin una butaca. A més, els donants també van tenir crispetes a les sales de donació i van ser rebuts amb una catifa vermella.

Els donants van poder fer-se una fotografia amb cartells amb frases mítiques de pel·lícules adaptades a la donació. Durant la Marató es van descobrir històries de pel·lícula relacionades amb la donació per part de donants i receptors.

La tècnica del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, ha fet una valoració molt positiva dels resultats de la Marató.

Les donacions permetran tractar prop de 600 pacients als hospitals catalans i ajudaran a mantenir les reserves de sang a un bon nivell.