La majoria de les reclamacions que està rebent l’OMIC estan relacionades amb la llum, gas i telefonia

 

 

Després de les vacances estivals, ha tornat al magazín matinalParlant de tot, presentat per Jaume Cabot, la secció mensual sobre consum, que compta amb la col·laboració de l’advocat Oriol Contreras, responsable de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de Vilassar de Mar.

Contreras ha explicat que les reclamacions que està gestionant des de l’OMIC aquests primers dies de setembre, després de les vacances estivals, són molt diferents de les que gestionava en anys anteriors per aquesta època. Ara la majoria de reclamacions estan relacionades amb serveis bàsics com  la llum, el gas i la telefonia, i altres qüestions de l’economia domèstica, i no pas amb reclamacions relacionades amb els viatges de vacances, en tren, avió o la pèrdua de maletes en els avions.

Ens trobem en un difícil context econòmic, marcat, entre altres aspectes, per aquests dos factors: la pujada del preu de l’euríbor, que afecta les persones que paguen hipoteca, i la pujada de l’electricitat. Són dues de les despeses més importants de l’economia domèstica.

Contreras ha explicat que veu, en les persones que van a l’OMIC a què gestionin les seves reclamacions, molt pessimisme i preocupació davant de la situació econòmica en què ens trobem.

Ha subratllat que les petites i mitjanes empreses estan notant moltíssim la inflació, ja que han hagut de pujar els preus degut a l’augment del preu de les matèries primeres i de l’electricitat. Ha descrit que en algunes grans empreses el tracte a l’usuari ha empitjorat i que ni tan sols contesten a les reclamacions de les oficines municipals d’informació al consumidor.

Per a Contreras, davant d’aquesta dificilíssima situació, l’administració “no té la força per controlar aquesta disbuixa”.

Ha avançat que s’espera per a finals d’any o inicis de l’any que ve l’aprovació de lleis que millorin els drets de les persones consumidores, però el calendari electoral està pel mig.

Ens ha aconsellat que tinguem més cura i control de les nostres despeses i que ens mantinguem informats sobre totes aquelles mesures que entren en vigor periòdicament i de les que ens podem beneficiar com a consumidors i consumidores.Moltes persones no saben, per exemple, que en determinats casos, si es compleixen una sèrie de requisits, poden accedir als bons socials en el pagament de la llum o tenir un compte corrent sense comissions.

I per fer pedagogia d’aquestes mesures, en definitiva, per a donar-les a conèixer, i per donar la seva opinió sobre qüestions relatives al consum i traslladar la seva experiència als consumidors, va néixer la secció de consum del magazín “Parlant de tot” .I per aquestes mateixes raons, Contreras va posar fa temps en marxa el seu blog Parlant de consum. Ara tot aquest contingut també l’està difonent a les xarxes socials (Twitter, Facebook, Instagram, Youtube, Linkedin…. ) a través de l’hastag #parlantdeconsum i s’ha mostrat molt il·lusionat amb aquesta tasca de difusió a través de les xarxes.

L’horari d’atenció al públic de l’OMIC de Vilassar de Mar, ubicada al carrer Santa Eulàlia, 40 és dilluns i dimecres de 17 a 18.30 h i els dijous al matí de 10.30h a 12 h.

La cita prèvia amb l’OMIC es pot obtenir trucant al telèfon 937540500 de 9 a 14 h, de dilluns a divendres.