La intensa tempesta deixa 37,4 litres per metre quadrat i bandera vermella a la platja

Un intens aiguat ha caigut aquest dilluns al matí, durant un espai d’hora i mitja, entre les 9 i dos quarts d’11, sobre la Costa Central de Barcelona. El Maresme Sud ha estat una de les zones més afectades per la tempesta. A Vilassar de Mar s’han recollit 37 litres per m2 en molt poca estona i s’ha hagut de tallar al trànsit, per precaució, la Riera de Cabrils a l’alçada del carrer de Santa Maria. També s’ha registrat la caiguda d’una branca d’un arbre sobre un cotxe estacionat a la Riera d’en Cintet que li ha malmès el parabrises davanter.

La Policia Local de Vilassar de Mar, en coordinació amb la resta de policies locals i els serveis d’emergència, han rebut un total de 15 trucades motivades directament pels aiguats. Lluís Lopez, cap de la Policia Local de Vilassar de Mar, celebra que s’ha pogut actuar amb celeritat per minimitzar danys. Els agents han tallat les rieres per precaució abans de l’arribada de la tromba d’aigua. En coordinació amb Bombers, la Policia Local ha fet una actuació en un immoble de la Via Octaviana per un problema estructura agreujat per la pluja. .

Al marge de l’actuació de la Policia Local, Hores d’ara, ProActiva, el servei de vigilància i socorrisme a les platges de Vilassar de Mar ha penjat la bandera vermella per culpa de la intensa tempesta. L’aigua del mar està molt bruta per la baixada de les rieres i és presumible que aquesta situació es perllongui durant les properes hores a les tres platges del nostre municipi. La de l’Astillero, la de l’Almadrava i la de Ponent.

La intensa calor del cap de setmana, combinada amb l’arribada d’una massa d’aire fred en alçada, ha provocat aquesta tempesta tan activa i espectacular ja que anava acompanyada d’un intens aparell elèctric i de fortes ratxes de vent. Vilassar de Mar ha recollit 37 litres x m2, altres poblacions del Maresme Sud també han patit la violència d’una tempesta que ha caigut amb ganes. Així, a Premià de Dalt han recollit 41 l, el Masnou 46 i Cabrils 32. També cal destacar Badalona on s’han enfilat fins els 40 l x m2, més de la meitat dels quals, però recollits en només 10 minuts.

Durant la tempesta s’han registrat retencions importants a l’autopista del Maresme.