La Generalitat va presentar divendres als alcaldes l’estudi de mobilitat a partir de l’alliberament dels peatges

A partir del dimecres 1 de setembre l’autopista C-32 queda lliure de peatges, després de 52 anys, i acabarà així el peatge més antic de l’Estat Espanyol.

La Generalitat va presentar el passat divendres 27 d’agost a tots els alcaldes de la comarca l’estudi de mobilitat del Maresme a partir de l’alliberament dels peatges. El govern català invertirà 120 milions d’euros entre 2022 i 2026 al Maresme amb l’objectiu de traslladar bona part de la mobilitat de la N-II cap a l’autopista C-32.

El projecte, presentat pel vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, preveu la reconversió de la N-II en una via urbana i que la C-32 passi a absorbir bona part del trànsit que ara circula per la N-II.

Per fer-ho, es preveu la construcció de sis nous enllaços amb l’autopista: a Alella/Masnou, la carretera de Teià, Premià de Mar, Cabrils/Vilassar de Mar, Canet de Mar i Calella, i la finalització dels enllaços de Llavaneres i Pineda de Mar.

Al Baix Maresme, on es situa Vilassar de Mar, es contempla un projecte de pacificació de la N-II amb voreres més amples, un carril de circulació per sentit, un carril bici continu i més transport públic.

L’alcalde de Vilassar de Mar ha fet un balanç molt positiu d’aquesta reunió. Ha afegit que els propers passos que es faran seran la construcció dels sis nous enllaços amb l’autopista i el disseny d’un bon model de transport públic que ajudi descongestionar el trànsit.

Del Clot, que també és president del Consell Comarcal del Maresme ha afegit que la resta d’alcaldes es van mostrar també satisfets amb l’alliberament del peatge i van vetllar per la màxima eficiència en la transformació de la mobilitat. Amb aquest alliberament del peatge “es transformarà una barrera com és la carretera Nacional II, que ha trinxat el territori”.  

Escolta l’entrevista que hem fet a l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot: