La Generalitat prohibeix les trobades de més de 10 persones a tot Catalunya per intentar frenar el contagi de la covid-19

No fer trobades de més de 10 persones en l’àmbit privat ni en el públic és la principal mesura decretada per la Generalitat de Catalunya per evitar la propagació de la covid-19. El decret, en vigor des del dissabte 29 d’agost, afecta a tota Catalunya i incideix en la necessitat d’evitar aglomeracions de persones per frenar el ràpid contagi del coronavirus.

La nova llei, que no impedeix les activitats culturals i esportives que respectin les mesures exigides en els seus respectius àmbits, afecta també a les terrasses de bars i restaurants, on no es podran reunir més de 10 persones per taula o acumulació de taules. Aquests establiments hauran de garantir, a més, la distància obligada entre taules, així com les mesures higièniques establertes en anteriors decrets.

Segons els especialistes, les reunions familiars i amb amics són un dels principals focus de contagi del virus: la proximitat amb els éssers estimats convida a la relaxació en les precaucions sanitàries que serveixen per minimitzar riscos.

Per aquest motiu, el comitè d’emergència pel coronavirus de l’Ajuntament de Vilassar de Mar vol recordar no només l’obligació de respectar mesures com l’ús de la mascareta sinó també els beneficis que comporta complir-les.

Dur la mascareta, mantenir la distància interpersonal i rentar-se les mans amb freqüència, també quan ens trobem amb familiars i amics, redueix dràsticament les possibilitats de contagi i contribueix a la protecció de les persones més vulnerables del nostre entorn.

El comitè insisteix que observar aquestes mesures, tant en l’àmbit privat com en el públic, contribuirà a reduir l’elevat risc de contagi que alguns indicadors assenyalen al nostre territori, així com la probabilitat d’haver de prendre d’altres determinacions de major afectació sobre la rutina diària de la ciutadania.