La Generalitat activa l’alerta per temporal marítim a tot el litoral avui

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT pel temporal marítim amb fort onatge i mar de fons previst pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a partir d’avui i fins dimecres i que afectarà tot el litoral. Les onades podran superar els 2,5 metres (maregassa) especialment avui a tot el litoral i hi haurà fortes ratxes de vent a la costa que podran superar els 40-50 km/h. Es demana a la ciutadania que extremi les precaucions i eviti apropar-se a les zones on trenquen les onades, ja que un cop de mar pot arrossegar algú mar endins i evitar que pugui arribar de nou a la costa.

Protecció Civil de la Generalitat recomana tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. Cal respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat. Pel que fa al temporal marítim recordeu que les onades poden afectar el litoral amb violència. Encara que no hi hagi indicis de perillositat, sigueu prudents. Encara que hi hagi diverses onades d’una mateixa alçada, una pot ser més gran que les altres i arrossegar-vos mar endins. Eviteu anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades i no us poseu en perill ni a vosaltres ni a qui us estigui acompanyant.

Protecció Civil de la Generalitat ha recomanat als ajuntaments costaners el tancament dels accessos a espigons, esculleres, i altres punts perillosos on un cop de mar pot arrossegar algú. Si un municipi ha tancat els accessos a espigons o altres zones, respecteu aquesta restricció i no us poseu en perill.

D’altra banda, l’SMC preveu que a conseqüència de les pluges que afectaran tot el territori, a les comarques del Pirineu de Girona es podran acumular 100 l/m2 en 24 hores des d’aquest migdia i fins demà a la tarda.

Trobareu tots els consells als webs interior.gencat.cat/inundacions i podeu fer seguiment de les incidències en aquest episodi d’onatge al compte de Twitter @emergenciescat i a la pàgina de facebook.com/emergenciescat.