La Festa Major ha tornat a omplir els carrers de Vilassar

Un any més, la participació ha tornat a ser la tònica de la Festa Major de Sant Joan que ahir va arribar a la seva fi. L’últim petard del castell de focs d’artifici, de color taronja, va anunciar que, per segon any consecutiu, els mestres d’aixa són el sector guanyador de La Rierada, proposta que per quart any consecutiu ha enfrontat, de forma amistosa, els tres sectors en què es divideix el poble durant la festa: gent pagesa (verds), mestres d’aixa (taronges) i pescadors-contrabandistes (blaus).

La festa ha tingut actes molt concorreguts, entre els quals la jornada castellera, on els Capgrossos de Mataró acompanyats dels Xics de Granollers van tornar a fer una actuació de les que posen la pell de gallina. A la plaça de l’Ajuntament es va poder veure un 3 de 9 (el número 100 de la colla de Mataró), una torre de 8 amb folre, un 3 de 7, un 3 de 9, un 5 de 7, un 5 de 8 i un 4 de 7. L’actuació castellera va finalitzar amb un regal dels Capgrossos: un assaig de la torre de 9 amb folre i manilles, que van bastir fins als sisens, un castell de gamma extra.

La música ha tornat a tenir un paper cabdal amb concerts com el dels Amics de les Arts o Miquel del Roig i d’altres especialment emotius, amb segell vilassarenc, com va ser el de la presentació del CD solidari “Sona Vilassar”, a favor del Casal de Curació, on van participar Els Pescadors de Garbí, Mestre d’Aixa, Turrunats Band, Masvidal, El Veïnat, Alocs & Roll, Pele MacLeod, Judit Neddermann i Sant Pau Rhum Band.

Els actes més tradicionals com la rebuda i comiat del Pigat i la Lucía, la penjada i despenjada de l’ase Innocenci, el pregó, la xeringada i escuma, el correfoc, la trobada d’embarcacions, la fira d’americans, la màgia, la sardinada a la platja, la cantada d’havaneres, les exposicions, les actuacions infantils o el castell de focs han tornat a fer de la festa un dels esdeveniments que, a més de donar l’inici a l’estiu, fan que els carrers i places siguin punts de retrobament i bon veïnatge.