La façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de color morat amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer

 

Avui, al capvespre i quan es comenci a fer fosc, la façana de l’Ajuntament de Vilassar de Mar es tenyirà de color morat. Acció lumínica per donar suport i visibilitat la malaltia de l’Alzheimer en el seu Dia Mundial que, precisament, es commemora, aquest dimecres, a nivell mundial.

Segons les darreres dades registrades pel departament de Sanitat de la Generalitat, l’any 2021 hi havia 86.000 persones diagnosticades d’Alzheimer a Catalunya. L’edat mitjana dels nous casos de demència durant l’any passat va ser de 82 anys en el cas de les dones i del 80 en el cas dels homes.I és que l’Alzheimer afecta un 5% de la població major de 60 anys, un 20% dels majors de 80 anys i un 30% dels majors de 90 anys.

Aquesta malaltia és un trastorn progressiu i degeneratiu de les cèl·lules cerebrals que provoca un deteriorament de la memòria, el pensament i la conducta de la persona. Produeix una disminució de les funcions intel·lectuals, dificulta l’aprenentatge de nous conceptes i interfereix en la capacitat de la persona per fer les tasques habituals de la vida diària.

La malaltia d’Alzheimer és la forma més comuna de demència en les persones grans, tot i que no tots els deterioraments de les capacitats mentals relacionats amb l’edat evolucionaran cap a aquesta malaltia. L’envelliment de la població comporta un augment de les persones afectades. A Catalunya, el 2% de la població pateix algun tipus de demència. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) calcula que al món hi ha 50 milions de persones amb Alzheimer.
El darrer cop que la façana de l’Ajuntament de Vilassar de Mar va ser amb els colors de la Senyera en el marc dels actes de la Diada Nacional de Catalunya.