La crisi canvia la dinàmica d’abandonament d’animals

L’associació Amics dels animals de Vilassar de Mar vol conscienciar a la població de les responsabilitats que comporta tenir un animal de companyia. Creuen que només d’aquesta manera es pot evitar l’abandonament de gossos i gats. I és que amb la crisi econòmica les dinàmiques també canvien. Fins ara, l’estiu era el principal problema pels animals de companyia. Els propietaris els abandonaven quan marxaven de vacances ja que no tenien amb qui deixar-los. Ara, amb la crisi econòmica, els vilassarencs marxem menys de vacances i aquests abandonaments han disminuït, però n’han augmentat d’altres. Ara, les famílies que pagaven la hipoteca d’una casa en la qual tenien dos o tres gossos, ja no poden pagar-la i canvien la casa per un pis. Els més afectats són els animals de companyia ja que molts els abandonen. Des de l’associació Amics dels animals també destaquen la responsabilitat dels propietaris dels animals de companyia de tenir-los localitzats en tot moment. És per això que hi ha una llei que obliga a xipar cada gos i gat.

Una altra campanya que vol potenciar l’associació vilassarenca és l’esterilització de les colònies de gats que hi ha als carrers de Vilassar de Mar. L’associació demana la col·laboració d’aquelles persones que donen menjar als gats, truquin a l’associació i els ajudin a localitzar aquests animals. Ells s’encarregaran econòmicament de tot el procés.
Però la campanya més popular és la tradicional desfilada canina que es duu a terme al mes d’octubre, en la qual s’entreguen els premis al més guapo, el més simpàtic, el més rar i el que s’assembla més al seu amo. Un dels objectius de cada any és mentalitzar la població de les cries incontrolades.

Leave a Reply