La Comunitat Musulmana vilassarenca celebra el Ramadà

Des del dimarts 13 d’abril la comunitat musulmana de Vilassar de Mar està celebrant el Ramadà 2021. En volem parlar amb Rachid Samadi que és el secretari de la Comunitat Musulmana vilassarenca.

És el segon Ramadà que la comunitat musulmana passarà en temps de pandèmia. Per tant, aplicació estricte de les mesures de seguretat que dicten les autoritats.

Explica que el problema és que el toc de queda nocturn els afecta molt. La raó? La darrera pregària del dia i, per tant, la més important és a les 10 de la nit; just quan comença la reclusió domiciliària. Per tant, alguns dels àpats que es feien a la mesquita abans de la pandèmia queden, òbviament, eliminats.

El Ramadà és un temps de dejú. Això vol dir que, durant les hores de sol, abstinència d’ingerir aliments des de la sortida a la posta de sol. Situació molt complicada per a una població que, sovint, treballa o a l’obra o als horts. Afortunadament, com indica Samadi, hi ha empreses que s’adapten a la petició de realització de jornada intensiva.

Celebra que el ramadà estigui plenament integrat a Vilassar de Mar

De celebrar el Ramadà queden exclosos, per exemple, malalts, dones embarassades i també els nens i nenes. Amb tot, explica que hi ha nens i nenes que practiquen el dejú. Especialment, durant el cap de setmana.

El Ramadà 2021 s’allargarà fins el proper 12 de maig. Cada cop serà més dur ja que el sol s’anirà ponent més tard. La Generalitat de Catalunya recorda que, per a la celebració del novè mes del calendari lunar islàmic, no hi ha excepció per al toc de queda i que la celebració dels iftars només es pot fer en el nucli familiar i amb les persones amb les quals es conviu.