La Burriac Atac un repte menys per a Maria Petit

 

 

Amb un temps de 3h, 22 minuts, la vilassarenca Maria Petit es va convertir, el passat 3 de setembre, en la primera atleta cega en fer (i acabar) la mítica Burriac Atac, la tradicional cursa nocturna de muntanya de Vilassar de Mar, que organitza “El Piri”. Amb una via direccional i amb l’ajuda dels seus preparadors en Pedro Hidalgo, de Global Trainer, i el seu fill Arnau Hidalgo, Maria Petit va demostrar, un cop més, que no hi ha reptes impossibles per a ella. De fet, ja pensa en la vertical de la Molina i en la Behobia de Donosti. Ens ho van explicar en una entrevista al “Parlant de tot“.

I és que ser invident no és cap problema per fer el que et doni la gana. Aquest és el lema de vida de la Maria Petit especialment, després de quedar-se cega, als 17 anys, per culpa d’un accident de trànsit. Bona prova va ser fer la Burriac Atac que, curiosament, tothom ha coincidit en destacar que, enguany, va ser la més dura de la història. Un autèntic trencacames. Maria Petit, escortada per en Pedro i Arnau Hidalgo va fer el recorregut de 15 kms.

Petit recorda com es va engrescar. Sempre havia viscut la Burriac Atac des de fora però els reptes són el que li dona vida. Amb Pedro Hidalgo es van posar a la feina.

Doncs no; no estaven bojos. I és que la Maria té un problema afegit. No pot veure els mapes, ni el recorregut… No va ser impediment per posar-se a entrenar de la mà d’en Pedro. Primer, va fer un aperitiu: la Cursa dels Mussols, de 7 Kms, a Sant Quirze del Vallès. El somni de la Burriac Atac es veia, cada cop, més factible; tal com somiava en Pedro Hidalgo.

 

 

Amb la barra direccional… sempre pendents dels forats, arrels, esglaons… és una cursa de muntanya. Atenta a les instruccions dels seus guies. Poques ordres, però concretes, per tal de no estressar-la. El més complicat? Les baixades.

Els tres; una maquinària perfectament greixada que funcionava amb la precisió d’un rellotge suís. La Maria? Atenta en tot moment.

Maria Petit segueix complint somnis. Té alguns reptes en el calendari que ha d’estudiar, com la Vertical de La Molina o la mítica Behobia de Donosti,  i fer-los sempre que li vinguin de gust. Geni i figura.

Seguirem les evolucions de la Maria Petit que va rebre, durant tot el recorregut, l’escalf de tothom per convertir-se en la primera persona amb discapacitat visual en acabar la Burriac Atac.