La Burriac Atac incorpora també un recorregut curt de 13 quilòmetres

La cursa nocturna per excel·lència de l’estiu, la Burriac Atac, organitzada pel Centre Excursionista de Vilassar de Mar, arriba amb novetats. Enguany se celebrarà dissabte 9 de setembre i tindrà dos recorreguts: un de curt de 13 quilòmetres i un de llarg, més exigent que en edicions anteriors, de 21 quilòmetres, i passarà pel turó de Montcabrer. Les dues curses sortiran a les 9 del vespre des del carrer Sant Joan, a tocar de la plaça de l’Ajuntament, i finalitzaran com és habitual a la platja de Cabrera de Mar. Una altra novetat és que enguany la Burriac Atac està inclosa al Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

 

Les inscripcions ja estan tancades, hi participaran 750 persones, i és oberta la llista d’espera. Cal destacar que entre una quarentena i una cinquantena de persones han participat en els entrenaments que sota el nom “El repte” ha organitzat el Centre Excursionista, que van encetar-se fa mesos i que estaven adreçats a les persones que volien preparar-se físicament per a participar a la cursa. És oberta la inscripció per a aquelles persones que vulguin ser voluntàries a la cursa per a donar un cop de mà als organitzadors en diverses tasques com per exemple el marcatge del circuit, donar avituallament als corredors, etc.. . La cursa acostuma a tenir cada any entre dos-cents i tres-cents voluntaris.

 

El mateix dia hores abans, al voltant de les 6 de la tarda, tindrà lloc la versió infantil de la cursa, la Marrec Atac, per a infants de 0 a 14 anys, que transcorrerà per circuit urbà amb final a l’escola Pérez Sala i que comptarà amb quatre categories segons l’edat i recorreguts que aniran de 300 a 900 metres. La inscripció a la Marrec té un cost de 4 euros, destinats al Banc dels Aliments de Càritas de Vilassar de Mar. Per ara hi ha uns tres-cents inscrits i encara queden unes dues-centes places lliures, aproximadament.