La Bressoleta exposa els seus 40 anys de vida a la Biblioteca Municipal

La Bressoleta va complir el 2021 40 anys i, per celebrar-ho, enguany proposa un recorregut visual per la seva història, que es pot visitar fins a aquest divendres 27 a la Biblioteca Municipal Ernest Lluch.Situada al vestíbul de l’edifici, l’exposició recull imatges d’aquestes quatre dècades de vida, des que La Bressoleta es va inaugurar el 1981, als antics edificis del Camí Ral i del carrer Sant Joan, fins a l’actualitat, en les instal·lacions de l’avinguda Eduard Ferrés i de l’avinguda Montevideo.

El recorregut ens permet recordar els antics edificis, endinsar-nos en la nova cuina, conèixer les educadores, mestres i monitores que han acompanyat i acompanyen els nostres infants, així com descobrir els espais on juguen i aprenen. Disfresses, sortides pel poble, la festa major i altres festes populars són algunes de les activitats que es poden veure a les fotografies, que també ens parlen de com La Bressoleta cuida els vincles entre avis i infants, participa en projectes diversos i, amb un hort a l’escola, connecta els infants amb la natura i els seus cicles.

L’exposició també inclou samarretes i gorres commemoratives de diferents cursos, que ens permeten constatar com ha evolucionat la moda i el disseny. Especialment interessant resulta veure l’evolució dels cartells amb els quals s’anuncia la preinscripció i llegir l’article de l’antiga revista municipal on s’explica la decisió de l’Ajuntament de l’època de crear un patronat municipal de guarderies per respondre a la demanda social d’una educació pública per als infants des dels tres mesos fins als quatre anys.