La Biblioteca Municipal Ernest Lluch, en ple funcionament

Durant el primer mes de funcionament de la nova Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín, inaugurada el 27 de novembre, s’han rebut prop de 13.000 visitants i ja compta amb més de 1.400 usuaris inscrits. Amb el nou equipament s’han posat en marxa nous serveis. Entre les principals novetats destaca que en el servei de préstec cada persona es pot endur un major nombre de documents: 15 llibres i 15 dvd o cd. També s’ha posat en marxa el servei d’Internet i +, amb el qual tots els usuaris es poden connectar gratuïtament a internet i utilitzar un paquet bàsic d’ofimàtica. Un altre servei que s’ofereix és el préstec interbibliotecari, que consisteix en la petició d’un document a una altra biblioteca de la Xarxa de Biblioteques Públiques, i que té un cost simbòlic d’1,20 euros. Cal recordar que els serveis bàsics de la biblioteca són gratuïts i que per fer-se el carnet només cal portar el DNI, i en el cas dels menors de 12 anys, anar acompanyats del pare, mare o tutor.

A més dels serveis bàsics, la biblioteca és un espai cultural viu, i ho demostra amb les activitats que s’hi fan constantment: tertúlies literàries per a adults, joves i infants, el grup de conversa d’alemany, exposicions, xerrades, etc. Al web municipal es pot consultar la informació de les activitats o bé als taulells de la mateixa biblioteca.

Des de l’11 de gener i fins al 13 de febrer la Biblioteca ha habilitat la sala d’actes com a sala d’estudi perquè, especialment, els estudiants universitaris en puguin fer ús.
Actualment la biblioteca disposa d’un fons de 28.000 documents, en diversos formats, i en constant creixement. Per a qualsevol consulta o suggeriment cal adreçar-se al web www.diba.cat/biblioteques, al correu electrònic: b.vilassarm.elm@diba.cat, o bé al telèfon 93 750 68 34.

Leave a Reply