La Biblioteca celebra el novè aniversari del seu nou emplaçament

La Biblioteca Ernest Lluch de Vilassar de Mar està d’enhorabona. Ja fa 9 anys que van abandonar les antigues dependències del carrer Manuel de Falla, 1 i es van instal.lar en el lloc actual: el carrer de Santa Eulàlia, 66. Per celebrar aquesta efemèride han dissenyat un munt d’activitats per aquest mes.

Segons dades de l’any passat, la Biblioteca rep la visita d’unes 250 persones al dia i més de 4.000 la visiten virtualment l’any. Allotja set clubs de lectura per a totes les edats, 13 grups de conversa, més de 40 activitats infantils, unes 80 visites de grups escolars l’any i gairebé 60.000 préstecs anuals.

L’equip que forma part de la Biblioteca ha preparat quatre actes d’aniversari per celebrar-ho.

La Biblioteca Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar és un servei públic municipal, obert a tota la població. Inaugurada l’any 1953, era llavors una seu de la Xarxa de Biblioteques de la Caixa i estava situada a l’antic Casino (plaça de l’Ajuntament). Fins l’any 1992, moment en què va passar a ser de titularitat municipal depenent de l’Ajuntament de Vilassar de Mar i al 1999 va ser traslladada al carrer Pau Casals. Finalment, el 27 de novembre del 2009, va inaugurar la nova seu al carrer Santa Eulàlia, 66-80, en un edifici de 2.151 m2 i s’ha incorporat a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.