La Biblioteca celebra 10 anys en el nou equipament del carrer de Santa Eulàlia

El dimecres 27 de novembre la Biblioteca de Vilassar de Mar celebra un aniversari molt especial. Ja fa 10 anys que van deixar les instal.lacions del carrer Pau Casals per traslladar-se al nou indret, al carrer de Santa Eulàlia, 66. Avui, aquest equipament ha esdevingut un eix important en el teixit cultural i associatiu del nostre municipi. Amb la Laia Ventura, la seva directora, repassarem la singladura i encararem els reptes futurs de la Biblioteca de Vilassar de Mar.

Van començar l’any 1954 de la mà de La Caixa per passar després on actualment hi ha l’Escola d’Adults. El 27 de novembre de 2009 es van instal.lar en el lloc que ocupen avui. La Laia Ventura, la directora de la Biblioteca, amb més de 20 anys d’experiència com a bibliotecària, posa la vista enrere. Creu que, en els darrers 10 anys, “s’ha fet molta feina”. Avui les biblioteques han canviat molt. Ventura subratlla que “la del nostre municipi és oberta a moltes activitats sense perdre la seva essència. És un centre viu del poble”.

Un edifici espectacular, ideal per treballar, és el que ocupen fa 10 anys. La directora està “molt contenta” perquè han rebut un regal d’aniversari molt especial: ja som, diu, “una Biblioteca plenament accessible i inclusiva amb les noves portes automàtiques”.

Valorant la dècada que se celebra el dimecres 27 de novembre, Ventura creu que “el canvi més important, al marge del nou edifici, va ser entrar a treballar en xarxa”. Un treball en xarxa que permet “més eficiència i un millor servei, en definitiva, a vilassarencs i vilassarenques”. El més importat, però, per a la directora de l’equipament és que “Vilassar de Mar s’ha fet seva la Biblioteca”. I és que la feina feta té els seus fruits. Laia Ventura es mostra orgullosa i admet que “en les estadístiques i ràtios de valoració interns de la Diputació de Barcelona, l’equipament de Vilassar de Mar sempre està molt ben considerat”.

Avui, al marge d’un centre de foment de l’estudi i de la lectura, és un autèntic “punt de trobada”. Avui, a la Biblioteca de Vilassar de Mar disposen d’un espectacular fons documental, amb més de 40.000 documents. Un centre cultural que Vilassar de Mar s’ha fet seu. De fet, les estadístiques anuncien que en un dia d’hivern hi entra una mitjana de 600 persones diàries i 350 a l’estiu.