La 60ena edició dels Premis Iluro s’amplia a humanitats i ciències socials

Els Premis Iluro arriben ja a la seva 60ena edició. I han decidit celebrar-ho arribant a tota la comarca del Maresme i ampliant el temari: originals que, a més de les monografies històriques, s’obren, enguany, a treballs relacionats amb les humanitats i les ciències socials. Fins el 17 de setembre hi ha temps per presentar-los. El premi és important: 4.500 euros i la publicació de l’obra.

Història del rock a Mataró, la celebració del Corpus de 1714 a Arenys o un estudi sobre la immigració francesa al Maresme al durant el segle XVII són alguns dels darrers guanyadors del Premi Iluro. Uns guardons cada cop més transversals que aposten per fer un pas més a les tradicionals monografies històriques d’un premi que, enguany, arriba a la 60ena edició.

La Roser Salicrú, secretària del jurat, vicepresidenta Fundació Iluro i historiadora medievalista assenyala que el guardó s’amplia a àmbits més generals en els quals Mataró hi tingui un pes important. Per això, subratlla el pas endavant del Premi Iluro. S’obre la porta a les humanitats i les ciències socials. Obres inèdites, recerques originals, 4.500 euros de premi i la publicació de l’obra en una col·lecció de gran prestigi.

El mataroní Joan Jiménez Blasco, professor de l’institut Vilatzara de Vilassar de Mar, ha estat un dels darrers guanyadors d’aquest premi que va néixer l’any 1959 de la mà de l’Obra Social de la Caixa d’Estalvis de Mataró. Un guardó, a més, que va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Per a presentar els treballs, hi ha temps fins les 8 del vespre del 17 de setembre.