“La 39. Ja et trucarem”, primer espectacle de la companyia “3 que fan”

 

A Alella s’estrena els propers 25 i 26 de febrer “La 39. Ja et trucarem” de la companyia escènica “3 que fan”. Un espectacle de teatre musical, que és un homenatge al propi gènere i a l’ofici d’actor i actriu des d’una visió irònica, sincera i contemporània.

La companyia “3 que fan” està integrada per Bibiana Morales, que és la directora escènica, Víctor Sancho, ajudant de direcció i autor del llibret  i Carlos De Salvador, l’autor de la música. Són del Masnou i de Teià. Han estat entrevistats a l’espai “Parlant de tot”.

La Bibiana ha explicat que els tres tenen un gran bagatge al món del teatre fent coses per separat. Ella, des de ben petita, volia fer teatre i va decidir que volia ser actriu quan va veure  “Flor de la nit” de Dagoll Dagom. Ha fet obres teatre, incursions en sèries, teatre infantil i d’animació, conta-contes i va tenir una escola de teatre i arts escèniques….. Va conèixer en Víctor, que és fotògraf, fa 15 anys i des d’aleshores han produït diversos espectacles musicals. Un d’ells va ser l’escenificació de “Grease” al Masnou. Van organitzar un càsting i en Carlos, que estava estudiant cant a Teià, s’hi va presentar. És en aquest moment on la Bibiana i en Víctor van conèixer en Carlos, que va resultar escollit al càstig i va representar el paper de Danny Zuko.

Al cap d’un temps, fa 5 anys, en Carlos  volia convèncer a la Bibiana de fer un musical. En comptes de trucar-la i parlar amb ella, va decidir formular la seva proposta en forma de cançó i li va enviar per  whatsapp. Quan la Bibiana ho va rebre, li va encantar la proposta, formulada en forma de melodia.A partir d’aquest moment,  no només surt la idea de fer un musical sinó fins i tot de crear una companyia escènica.

Van començar a treballar en tot plegat, pas a pas, però aquest projecte va haver estar en estand by un temps, per raons personals. Al setembre de 2020 van veure que ja tenien prou material per tirar-lo cap endavant i des d’aleshores fins ara el projecte del musical, que han batejat amb el títol de “La 39. Ja et trucarem” ha anat seguint el seu curs.

L’actriu vilassarenca Marina González era alumna de l’escola de teatre de la Bibiana i la Bibiana li va parlar d’aquest musical. De fet, Marina havia participat sota la direcció escènica de la Bibiana, al musical “Chicago” l’any passat.La Marina, que combina la seva faceta d’actriu amb la d’enginyera alimentària, encarna, a l’obra “La 39. Ja et trucarem”,el personatge de “Clara” i està molt contenta de poder representar aquest musical.

Però, de què tracta aquest musical? Quin és el seu argument?

La Clara és una actriu enamorada dels musicals que cansada de treballar servint cafès i fer càstings decideix fer el seu propi musical. Però lluny de la imatge que s’ha construït, sobretot gràcies a l’imaginari del cinema americà on els protagonistes sempre aconsegueixen els seus somnis, la realitat resulta ser molt més prosaica.En un dels càstings coneix en Pol, un noi ben plantat i amb bona veu que treballa pintant cases, i li proposa fer un musical junts. Aviat se’ls uneix en Litus, un artista de carrer i client habitual del bar. La falta de recursos i els problemes personals que arrosseguen faran complicat que arribin allà on volen.

Aquest musical, que té un cos de ball impressionant, no reflecteix la història real dels components de la companyia “3 que fan “ però sí les seves inquietuds.

La Bibiana ha explicat que, en una lectura dramatitzada de l’obra que van fer, a Elena Alsina, que gestiona el Teatre d’Arts Escèniques d’Alella, li va agradar molt l’obra i els va oferir fer residenciar allà i disposar de les sales d’assaig.

El repartiment de l’obra és d’onze persones. Tenen el desig i la intenció de  poder portar aquest espectacle també a altres municipis i poder actuar fins i tot a Barcelona. El 29 d’abril el portaran a escena a Teià i a l’octubre al Masnou.

Recordeu: dissabte 25 a les 19h i diumenge 26 de febrer a les 18h “La 39. Ja et trucarem ” a l’Espai d’Arts Escèniques Casal d’Alella, ubicat al carrer de Santa Teresa, 9.

L’entrada costa entre 14€ i 18€. Es poden adquirir en aquest enllaç