L’11 d’octubre a la Biblioteca, xerrada dels Mossos sobre problemàtiques amb l’ús de les xarxes socials

Dimarts 11 d’octubre a 2/4 de 7 de la tarda tindrà lloc a la Biblioteca Ernest Lluch una xerrada sobre l’ús de les xarxes socials a Internet a càrrec dels Mossos d’Esquadra. La xerrada està adreçada especialment a nois i noies en edat escolar, i als seus pares i mares, per tal de prevenir-los davant de certes situacions problemàtiques que poden sorgir en el seu ús.

Els últims anys s’ha produït un augment dels incidents a Internet com a conseqüència de l’ús de les noves tecnologies (telèfons i televisors intel·ligents, tauletes, videoconsoles) i l’augment del nombre i usuaris de xarxes socials. Els menors són més vulnerables davant dels riscos que poden patir en el món virtual i són els que més utilitzen moltes de les noves xarxes socials, aplicacions o videojocs del mercat.

La sessió tractarà sobre les necessitats i situació real de l’ús de les xarxes socials, s’exposaran problemàtiques com el ciberbullying, grooming i sexting, entre d’altres, i es parlarà també sobre altres aplicacions.

Per fer prevenció, la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra realitza xerrades adreçades als alumnes però també mares, pares i docents. Des dels seus inicis, aquestes xerrades han tingut molta demanda per part dels centres educatius. No obstant això, Internet i les xarxes socials evolucionen a un ritme de vertigen i els Mossos sempre intenten buscar noves eines i maneres de poder fer arribar els consells de seguretat i recomanacions als menors i joves.

Per accedir a la xerrada caldrà estar prèviament inscrit. Les inscripcions es faran a Can Bisa en horari de dilluns a divendres 8 a 15h fins el mateix dimarts 11 d’octubre.