Kopil Roca presenta Sound of the Heart, el seu primer treball en solitari

Tenia cinc anys quan es va asseure, per primera vegada, davant d’un piano i, ara, 19 anys després presenta el seu primer treball en solitari Sound of the Heart. El músic vilassarenc Kopil Roca ha passat pels nostres estudis per explicar-nos les sensacions que li deixa aquest CD, els seus propers projectes i els somnis d’aquest mestre de la improvisació.

Tancat a l’estudi d’Avinyonet de Puigventós, Roca ha pogut recopilar 11 cançons (les millors de la seva llarga trajectòria musical) que ha inclòs en aquest primer treball. Una experiència intensa, diu el músic vilassarenc, que es va començar a gestar després d’un concert que aquest estudiant de Dret va fer a la vilassarenca Escola del Mar. Un nen li va demanar un CD, ell va haver-li de dir que no en tenia cap i allò va significar un punt d’inflexió en la seva trajectòria.

Posat a valorar, el músic vilassarenc està molt satisfet del resultat del seu CD. Millor del que s’esperava, confessa. Kopil Roca és una autèntica bèstia de la improvisació. Sovint, abans de començar una actuació, quan es posa al piano, no sap ni ell mateix què tocarà. Gravant aquest Sound of the heart va tornar a passar aquest moment màgic. En va sortir aquest Sweet improvisation. Cançons que surten del més profund, sense partitura ni pas previ. De fet, el treball d’improvisació és tan intens que, un cop interpretada la cançó, a Kopil Roca li costa recuperar la peça.

Ja amb el CD calentet i acabat de sortir del forn, ara a Kopil Roca li toca moure’l. De moment, el dijous de la setmana vinent té un bolo al Fòrum de l’FNAC. En breu, també presentarà el videoclip de Sweet Improvisation. I és que el somni de Roca és que un dia la seva música aparegui en una banda sonora d’una pel.lícula de Hollywood.

Pots escoltar l’entrevista sencera aquí