Junts Estimem VdM se centra en la dinamització del comerç local, de les zones agrícoles i industrials i el foment de l’ocupació

Vilassar Ràdio fa, aquests dies, ronda d’entrevistes a les persones cap de llista de les diferents formacions polítiques que es presenten a les municipals del 28 de maig a l’Ajuntament de Vilassar de Mar.

Rigorós ordre de menor a major representació a la plenària. La segona ronda se centra en Urbanisme, Habitatge, Economia, Medi Ambient, Governació, Participació i Comunicació.

Hem parlat avui amb Laura Martínez, alcaldable per Junts Estimem Vilassar.

Punt número 1: Urbanisme. “Volem un Vilassar de Mar net i cuidat” diu Laura Martínez, que va més enllà.  Ha manifestat que carrers i voreres  estan en molt mal estat i provoquen caigudes, sovint, en la gent gran. Per això demana un Pla Integral de Reformes de carrers i un equip ràpid de la Brigada per a intervencions urgents.El gran tema creu que és el Passeig Marítim Ha explicat que “volem viure aquest espai durant tot l’any no només durant l’estiu”, ja que és un espai per on es passeja , es fa esport i és un lloc de trobada per a la gent. Ha explicat que el paviment ha d’estar en bones condicions i que el passeig ha d’estar ben il·luminat.Proposaran fer un programa de neteja de grafits i pintades a les parets u ha afegit que treballaran per soterrar el cablejat aeri (elèctric i de telefonia). També ha apostat per la renovació de parcs infantils i per la construcció d’espigons que ens ajudin a retenir la sorra de les nostres platges.

Bateria de propostes per a Habitatge, un dels grans temes d’aquesta campanya electoral: aprovació del Pla Local d’Habitatge, que inclogui una borsa de lloguer social, tenir una Oficina d’Habitatge pròpia, i establir mesures perquè els propietaris de pisos buits els posin al mercat de lloguer, a un preu assequible; construcció d’habitatges socials de lloguer, reservant-ne una part específica per a joves i una altra per a gent gran. Habitatges que es farien, planteja l’alcaldable, al solar de la Muralla i a can Vives.

Sobre Economia, la proposta de Junts Estimem Vilassar de Mar descansa sobre quatre eixos: dinamitzar el comerç local, els nostres sectors agrícoles i industrials i fomentar l’ocupació.

Martínez creu que s’ha de facilitar que la gent arribi a les botigues i que, sobretot, puguin aparcar, repensat el carril bici. També vol clústers d’empreses tecnoagràries i recorda que un altre punt és fidelitzar les empreses de Vilassar de Mar, potenciant les relacions comercials entre elles i la contractació de treballadors del municipi.

Finalment, en Economia, ha subratllat que aposten per no apujar els impostos.

Capítol de Medi Ambient. Celebra Martínez que, per fi, hi hagi nou contracte de neteja. Tema prioritari. El nou contracte ha de permetre la renovació dels contenidors, i de la maquinària de recollida d’escombraries i la contractació de més personal per a la neteja. Ha subratllat que hem de tenir més arbrat, i repensar les zones ajardinades fent un disseny basat en les condicions climatològiques actuals, intensificació del control de plagues, promoció de les energies renovables, començant pels edificis públics, i la instal·lació d’un punt de recàrrega per a cotxes elèctrics.

També ha recordat que els propietaris d’animals de companyia tenen els seus drets i deures i s’ha mostrat partidària que hi hagi una normativa sobre aquesta qüestió adequada i de fer-la complir. Una altra de les seves propostes és reservar d’una platja per a gossos.

Entrem en Governació. A la Policia Local. Volem, diu la cap de llista de Junts Estimem Vilassar, un VdM més segur i, especialment, per a les dones.Proposen més presència policial per fer front a la delinqüència i l’incivisme, la millora de l’enllumenat per a evitar zones fosques, la instal·lació de lectors de matrícules als accessos del municipi i càmeres de seguretat en punts conflictius.

Sobre Participació Ciutadana, Laura Martínez, creu que no només ens hem de quedar en els Pressupostos Participatius que, segons ella, són millorables. Creu que l’Ajuntament ha de ser una administració més oberta i més propera, i fer una alcaldia oberta, que els veïns i veïnes “puguin parlar amb l’alcaldessa o els regidors una vegada a la setmana” .Aposta per la creació de la figura del Regidor de Barri i del Síndic de Greuges Municipal, que no existeix.

I, de cara a la política de Comunicació, ha lloat la tasca de Vilassar Ràdio i ha afegit que els grups polítics han de tenir major participació a l’emissora.

Això sí, Laura Martínez troba a faltar millores tant en el web municipal com en l’app com en les cartelleres que, textualment, diu que “fan pena”.