Judit Neddermann va obrir dissabte passat el festival musical Les Nits de Marimurtra

L’artista vilassarenca Judit Neddermann va ser l’ encarregada d’obrir el passat dissabte 4 d’agost a la nit la tretzena edició de Les Nits de Marimurtra, a Blanes. El seu concert va ser l’excusa perfecta per desplegar la seva música caracteritzada per uns sons i matisos únics.  Neddermann, cantant i autora catalana, va interpretar algunes de les cançons del seu tercer disc en solitari “Nua” (Satélite K, 2018), un disc cantat en català però on també hi ha cançons en castellà i portuguès. Aquest tercer treball la consolida com a artista després d’haver-se fet un lloc amb els seus dos anteriors discs, “Un segon” (Satélite K, 2016) i “Tot el que he vist” (Temps Record, 2014).

Sobre l’escenari més espectacular de la Costa Brava, el Templet de Linné, Judit Neddermann acompanyada de Pau Figueres a la guitarra, hi va interpretar algunes de les seves peces més emblemàtiques com ‘Mireia’, guardonada amb el Premi Enderrock 2016 com a millor cançó d’autor; ‘No volem més cops’, una cançó que denuncia la repressió policial; o ‘21’, que parla de cuidar el planeta i respectar la diversitat.El concert va tenir molt bona acollida entre el públic, esgotant totes les entrades el dia abans del concert, Judit va fer ballar i cantar al públic amb somriures i cançons que van emocionar a tothom des del primer moment.

També cal destacar que al llarg de la present edició de Les Nits de Marimrutra, i per segon any consecutiu, el servei de bar va a càrrec d’Oncolliga Blanes, una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat millorar la qualitat de vida de les persones afectades de càncer i dels seus familiars. El proper concert del Festival serà el pròxim dissabte dia 11 d’agost protagonitzat per The Sey Siters, amb entrades exhaurides; seguidament del 17 d’agost amb el concert de Tomeu Penya, també amb entrades esgotades i per concloure, Susanna del Saz, que ha participat a Les Nits de Marimurtra des de la primera edició del festival.

El benefici generat per Les Nits de Marimurtra es destina íntegrament als objectius fundacionals de la Fundació Carl Faust que, segons els seus estatuts, són: ”la protecció i el foment dels estudis de biologia mediterrània, especialment en botànica, […] cercant la cooperació i les relacions internacionals en benefici, tot plegat, de la recerca i de la divulgació científiques.” La Fundació Carl Faust és una fundació privada sense ànim de lucre que el 2009 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Per la seva banda, el Jardí Botànic Marimurtra està classificat com a Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

(Foto realitzada per Fundació Carl Faust)