Judit Neddermann torna amb “Velas”, el seu nou senzill amb Pedro Guerra

Judit Neddermann ha estat pràcticament dos anys sense acostar-se a un estudi de gravació. Després del llançament d’Aire el 2021, una gira de presentació i tres senzills extrets de l’àlbum, el 2022 Judit Neddermann aborda nous projectes en forma de pròleg del què serà el seu nou disc. El primer pas d’aquesta nova aventura musical és la  publicació de tres noves cançons amb forma de col·laboració.

“Velas”, la primera de les cançons a duo, va veure la llum el passat 4 de març. Es tracta d’una peça a duet amb el cantant canari Pedro Guerra

Judit Neddermann ha explicat a Vilassar Ràdio que Pedro Guerra va assistir al concert que ella va oferir a la Sala Clamores de Madrid. Es van conèixer allà i al cap d’uns dies Pedro li va enviar un poema que havia escrit per saber si li podia posar música. A la Judit li va encantar i al cap d’uns dies va compondre la música. Té la sensació d’haver transcrit la música que el propi poema tenia. Està molt contenta amb el resultat

 

Neddermann admira l’obra i la trajectòria de Pedro Guerra i per a ella és ha estat un privilegi poder treballar amb ell.

“Velas” es va forjar en una gravació tranquil·la, fluida i fèrtil, on Neddermann va comptar amb dos músics afins a les seves arrels: Aleix Tobias a la percussió i Isaac Coll al baix.

Es tracta d’una cançó que entronca de manera directa amb el gust i la subtilesa melòdica de Neddermann, i la brillantor poètica de Guerra.

El 2 d’abril actuarà al Palau de la Música Catalana, de Barcelona, a ls 8 del vespre, dins del Guitar Festival.