Juan Díaz (C’s): “La societat ho està fent bé. És difícil gestionar una pandèmia, però ara el govern ha de ser més proactiu”.

La tradicional tertúlia política de Vilassar Ràdio no es pot fer per les restriccions que dicta la pandèmia del coronavirus. Malgrat això, no volem deixar sense veu els representants de les diferents forces polítiques amb representació a l’Ajuntament de Vilassar de Mar i aquesta setmana hem iniciat una ronda d’entrevistes amb govern i oposición, a l’espai magazine “Parlant de tot”, presentat per Jaume Cabot.

Hem començat amb l’oposició i el primer a passat, virtualment, pels nostres estudis ha estat Juan Díaz, regidor de Ciutadans. Amb el líder de la formació taronja repassem la gestió de la pandèmia en diferents àmbits del nostre municipi.

D’entrada, Díaz vol agrair la paciència amb la qual la societat està entenent els canvis i gestionant les mesures que es van implementant per reduir els contagis. En aquest sentit destaca, especialment, els infants, la joventut i la gent gran.

Sobre la gestió de la pandèmia per part del govern municipal (ERC-Gent per Vilassar de Mar), creu que han fet una bona feina, en línies generals i, de fet, l’oposició ha empatitzat amb el govern, diu, però considera que, un any després, s’hauria de ser més proactiu en saber gestionar i desenvolupar aquelles possibilitats que l’escenari permet”.

Amb tot, lloa la feina feta pel Comitè d’Emergències i assegura que des de l’oposició s’han ofert per ajudar i col·laborar.

Ara bé, creu que és el moment de pensar en generar espais per, amb totes les mesures de seguretat, poder seguir fent vida de poble.

En aquest sentit, el regidor de Ciutadans  creu que la informació que ha donat el govern al voltant de la pandèmia és bona, en general, però lamenta que, sovint, se centri, massa segons ell, en les xarxes socials. Per a ell, hi ha molta gent que no hi té accés. En aquest sentit, destaca la feina que fa Vilassar Ràdio

Un altre aspecte que hem volgut tractar amb Juan Diaz és el de la cultura. Creu que hi ha un dèficit cultural al nostre municipi. Pensa que és el moment de treballar per generar espais per a la cultura consensuats entre l’Ajuntament i les entitats. Troba a faltar que s’hagués programat un pla cultural per a l’estiu amb totes les mesures de seguretat anticovid 19 que calgui i aprofitant els espais exteriors, d’una manera no improvisada , sinó  comptant amb les entitats i generant acords.  

Admet que no és fàcil, però subratlla que la vida cultural no pot aturar-se. Per a ell, les activitats culturals municipals generades a les xarxes socials estan bé, però, al seu entendre, no són suficients. Per a ell, la gestió de la cultura és un dels grans errors d’aquest govern municipal “no per les mesures de prevenció, sinó per renunciar a pensar en altres alternatives culturals

Salva i lloa la feina feta des de la Regidoria de Serveis Socials. Diu que la tasca feta “és encomiable”.  Això sí, li agradaria que hi hagués més informació sobre aspectes de la campanya de vacunació.

Una bona nota es mereix, per a Juan Díaz, la gestió feta a les escoles i als instituts. L’avalua com a molt satisfactòria i posa els infants i els adolescents com a exemples, són uns autèntics campions, diu.

Un altre dels sectors que ha patit molt durant la pandèmia és l’esportiu. Creu que els pavellons de Vilassar de Mar van suportar molt bé, diu, la prova de les eleccions i aposta per examinar les nostres instal·lacions esportives. Ha afegit que en recintes tancats s’haurien de generar unes condicions de màxima seguretat  perquè  poguessin entrar espectadors, amb aforament limitat.   

I és que, per a ell, tant les activitats esportives com les culturals no poden aturar-se a Vilassar de Mar.

En el balanç de la gestió de la pandèmia ens hem d’aturar, òbviament, en el teixit comercial i econòmic de Vilassar de Mar. Per al regidor de Ciutadans les ajudes ofertes s’han consensuat amb l’oposició, però recorda que amb el superàvit que hi ha, actualment, a les arques municipals s’hauria d’ajudar la gent que més ho necessita.

No vol acomiadar-se sense demanar un feed-back, un intercanvi de flux de comunicació, amb el govern.

Amb Juan Díaz, regidor i portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Vilassar de Mar hem començat aquesta ronda d’entrevistes que substitueixen la nostra tradicional tertúlia política que es reprendrà quan les condicions de pandèmia ho permetin.