Josep Fornas, Creu de Sant Jordi

El Govern de la Generalitat ha concedit la Creu de Sant Jordi a 32 personalitats i 13 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya “en la defensa de la seva identitat” o, més generalment, “en el pla cívic i cultural”. Entre les personalitats que rebran enguany aquesta distinció es troba Josep Fornas i Martínez, veí de Vilassar de Mar. L’acte de lliurament tindrà lloc el proper 21 d’abril al Palau de la Generalitat, ubicat a Barcelona.


Assessor fiscal, editor i polític, Fornas va ser durant el franquisme estret col•laborador del president Tarradellas, i després diputat al Parlament per Esquerra Republicana de Catalunya. Cal destacar el seu valuós i extens fons bibliogràfic i de cartells de la Segona República, cedit al Parlament català.
La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear l’any 1981 per distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.

Leave a Reply