Jornades Gastronòmiques de la maduixa de la Vallalta

Les Jornades Gastronòmiques de la maduixa de la Vallalta d’aquest any destaquen per l’elevada participació de municipis. Són 10 les localitats maresmenques que ofereixen fins al 29 de maig degustacions i plats elaborats amb maduixes de la Vallalta. Pel que fa a Vilassar de Mar, hi participa el restaurant Botavara, ubicat al carrer Colom, 76, que oferirà a partir del 30 d’abril diversos plats amb la maduixa com a ingredient protagonista: amanida de maduixa i formatge de cabra, magret d’ànec amb salsa de maduixes amb porto i crep de maduixes, nata, nous i xocolata calenta. 

Tot i que ja es pot consumir al llarg de tot l’any, és a la primavera quan la maduixa del Maresme gaudeix de les seves màximes qualitats aromàtiques i de dolçor. Aquesta fruita que s’ha convertit en icona del Maresme i que s’ha guanyat a pols la fama internacional per la seva qualitat serà la protagonista principal dels menús que fins a finals de maig, serviran una seixantena de restaurants de la comarca i de les postres que prepararan una desena de pastisseries.

Les jornades gastronòmiques a l’entorn de la maduixa tradicionalment s’havien fet en els municipis productors: Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Canet de Mar i Arenys de Munt. Aquest any, però, la maduixa ha trencat fronteres i també es podrà degustar en establiments de Vilassar de Mar, Cabrils, Pineda de Mar, Argentona i Premià de Mar. L’objectiu és doble. D’una banda, crear identitat territorial a partir dels productes autòctons i de l’altra, atraure el turisme de proximitat que cerca una gastronomia de qualitat.
El Consorci de Turisme i el Consell Comarcal del Maresme, a través del projecte “Productes de la Terra Maresme” que rep el suport de la Diputació de Barcelona, han col•laborat en l’organització i edició del fullet que recull els establiments que hi participen, així com els productors de maduixa de la Vallalta i els artesans alimentaris de la comarca que utilitzen maduixes del Maresme en l’elaboració dels seus productes. També es poden veure les activitats complementàries organitzades pels municipis i 4 receptes per assaborir d’una manera diferent la maduixa de la Vallalta. Els plats estan acompanyats d’una proposta de maridatge amb caves i vins de la DO Alella.

Leave a Reply