Jornades Gastronòmiques de la maduixa de la Vallalta

  •  

Les Jornades Gastronòmiques de la maduixa de la Vallalta d’aquest any destaquen per l’elevada participació de municipis. Són 10 les localitats maresmenques que ofereixen fins al 29 de maig degustacions i plats elaborats amb maduixes de la Vallalta. Pel que fa a Vilassar de Mar, hi participa el restaurant Botavara, ubicat al carrer Colom, 76, que oferirà a partir del 30 d’abril diversos plats amb la maduixa com a ingredient protagonista: amanida de maduixa i formatge de cabra, magret d’ànec amb salsa de maduixes amb porto i crep de maduixes, nata, nous i xocolata calenta. 

Tot i que ja es pot consumir al llarg de tot l’any, és a la primavera quan la maduixa del Maresme gaudeix de les seves màximes qualitats aromàtiques i de dolçor. Aquesta fruita que s’ha convertit en icona del Maresme i que s’ha guanyat a pols la fama internacional per la seva qualitat serà la protagonista principal dels menús que fins a finals de maig, serviran una seixantena de restaurants de la comarca i de les postres que prepararan una desena de pastisseries.

Les jornades gastronòmiques a l’entorn de la maduixa tradicionalment s’havien fet en els municipis productors: Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Canet de Mar i Arenys de Munt. Aquest any, però, la maduixa ha trencat fronteres i també es podrà degustar en establiments de Vilassar de Mar, Cabrils, Pineda de Mar, Argentona i Premià de Mar. L’objectiu és doble. D’una banda, crear identitat territorial a partir dels productes autòctons i de l’altra, atraure el turisme de proximitat que cerca una gastronomia de qualitat.
El Consorci de Turisme i el Consell Comarcal del Maresme, a través del projecte “Productes de la Terra Maresme” que rep el suport de la Diputació de Barcelona, han col•laborat en l’organització i edició del fullet que recull els establiments que hi participen, així com els productors de maduixa de la Vallalta i els artesans alimentaris de la comarca que utilitzen maduixes del Maresme en l’elaboració dels seus productes. També es poden veure les activitats complementàries organitzades pels municipis i 4 receptes per assaborir d’una manera diferent la maduixa de la Vallalta. Els plats estan acompanyats d’una proposta de maridatge amb caves i vins de la DO Alella.

Leave a Reply