Jornades d’orientació acadèmica i professional a Vilassar de Mar

Del 21 de febrer al 4 d’abril, la Regidoria d’Ensenyament organitza les jornades d’orientació acadèmica i professional Orienta’t, destinades a estudiants de 4rt d’ESO dels dos instituts de Vilassar de Mar, professorat i les seves famílies. Les jornades compten amb xerrades i tallers, presencials i telemàtics, que tenen com a objectiu facilitar al jovent la presa de decisions sobre l’itinerari formatiu a seguir, i donar eines als pares i mares per poder acompanyar-los.

El 24 i el 28 de febrer es faran dues xerrades telemàtiques obertes a tothom. La primera, a les 18.45 h, comptarà amb la presentació institucional de les jornades, a càrrec de Jordi Tapias i Tolrà, regidor d’Ensenyament i continuarà amb la xerrada “Com acompanyem als infants i adolescents”, a càrrec de Carles Parellada, president de l’Associació Moviment Educatiu Sistèmic. La segona, el dia 28, de 19 a 20 h, portarà per títol “Orientacions per a la tria d’estudis després de l’ESO i el Batxillerat”, a càrrec de Carol Biosca, periodista especialitzada en orientació educativa. Per a totes dues xerrades, cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic a padillaal@vilassardemar.cat, indicant nom i cognoms.

 Programació d’activitats:

Dilluns 21 de febrer

Institut Vilatzara/ Alumnat 4rt d’ESO

De 8 a 12 h: Activitat presencial “Identifica i entrena les teves competències”.

Dimarts 22 de febrer

Institut Pere Ribot/ Alumnat 4rt d’ESO

De 9 a 9.40 h Xerrada online: “Batxillerat o formació professional? Tu decideixes”, a càrrec de Carol Biosca, periodista especialitzada en orientació educativa.

De 10 a 12.40 h Activitat online: “El món de les professions: Espai Tecnològic, Econòmic i Social, Científic i de la Salut, d’Arts i Humanitats “, a càrrec d’EP institut.

Dimecres 23 de febrer

Institut Vilatzara/ Alumnat 4rt d’ESO

De 8 a 12 h Activitat presencial: “Identifica i entrena les teves competències”, a càrrec de José Alonso, formador i consultor social.

De 10 a 14 h Activitat presencial: Punts d’orientació personalitzada, a càrrec de l’empresa Nascor.

Institut Pere Ribot/ Alumnat 4rt d’ESO

De 12.40 a 14.40 h Activitat presencial “Identifica i entrena les teves competències”, a càrrec de José Alonso, formador i consultor social.

Dijous 24 de febrer

Institut Vilatzara/ Alumnat 4rt d’ESO

De 8 a 14 h Activitat presencial “Identifica i entrena les teves competències”, a càrrec de José Alonso, formador i consultor social.

Activitats obertes a tothom online:

Dijous 24 de febrer
Cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic a: padillaal@vilassardemar.cat, indicant nom i cognoms.
18.45 h Presentació institucional de les jornades Orienta’t, a càrrec de Jordi Tapias i Tolrà, regidor d’Ensenyament.
De 19 a 20.15 h Xerrada: “Com acompanyem als infants i adolescents”, a càrrec de Carles Parellada, president de l’Associació Moviment Educatiu Sistèmic.

Dilluns 28 de febrer
De 19 a 20 h Xerrada online: “Orientacions per a la tria d’estudis després de l’ESO i el Batxillerat”, a càrrec de Carol Biosca, periodista especialitzada en orientació educativa. Activitat oberta. Cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic a: padillaal@vilassardemar.cat, indicant nom i cognoms.

Dimarts 1 de març

Institut Vilatzara / Alumnat 4rt d’ESO

De 9 a 9.50 h Xerrada online “Batxillerat o Formació Professional? Tu decideixes”, a càrrec de Carol Biosca, periodista especialitzada en orientació educativa.

De 10.20 a 13.30 h “El món de les professions: Espai Tecnològic, Econòmic i Social, Científic i de la Salut, d’Arts i Humanitats”, a càrrec d’EP Institut.

Divendres 4 de març

Institut Pere Ribot/ Alumnat 4rt d’ESO

De 8 a 12.40 h Activitat presencial “Identifica i entrena les teves competències”, a càrrec de José Alonso, formador i consultor social.

Dilluns 14 de març

Institut Pere Ribot/ Activitat orientada al professorat

De 16 a 18 h Xerrada online “Orientar en moments de crisi”, a càrrec d’EP Institut.

Dilluns 4 d’abril

Institut Vilatzara/ Activitat orientada al professorat

De 16 a 18 h Xerrada online “Orientar en moments de crisi”, a càrrec d’EP Institut.