Jornada sobre la llei de transparència i accés a la informació pública

Aquest dijous 2 d’octubre la Biblioteca Municipal Ernest Lluch, a partir de les 6 de la tarda, acull la jornada L’impacte de la nova llei de transparència i accés a la informació pública als ajuntaments i la ciutadania. L’acte, obert a tothom, comptarà amb dues conferències.

El Parlament de Catalunya està debatent la nova legislació de transparència, accés a la informació pública i bon govern de l’Estat i la Generalitat, que tindrà una afectació directe als governs locals i als ciutadans de Catalunya. La Fundació Ernest Lluch, en col·laboració amb l’Ajuntament de Vilassar de Mar, pretén posar a disposició de la ciutadania i dels responsables municipals reflexió i llum sobre el que significarà aquest canvi legislatiu d’important transcendència ciutadana, que va des de les implicacions de control democràtic a la problemàtica en l’ús de les dades dels ciutadans en potencials contextos com el de la consulta plantejada pel 9N.

DESENVOLUPAMENT DE LA JORNADA

– Obertura: Sr. Joaquim Ferrer, vicepresident de la Diputació de Barcelona i alcalde de Vilassar de Mar i Sr. Joan Majó, president de la Fundació Ernest Lluch.

– Conferències:

  • 18 h – La proposta de llei de transparència i accés a la informació pública del Parlament de Catalunya, a càrrec del Sr. Antoni Bayona, lletrat Major del Parlament de Catalunya i professor de Dret Administratiu de la Universitat Pompeu Fabra.
  • 19 h – Bon govern i transparència als governs locals. Una visió europea, a càrrec del Sr. Juan Ignacio Soto Valle, Secretari General de la Federació de Municipis de Catalunya.