Jordi Salayet, de Vilassar de Mar a Noruega

Jordi Salayet ha estat el protagonista d’una nova sessió de la secció Vilassarencs a l’Estranger de Vilassar Ràdio. Aquest català va deixar Vilassar de Mar fa 10 anys per encetar una nova aventura personal i professional a Noruega. Vilassarencs a l’Estranger és una proposta de l’emissora municipal que estàs escoltant per apropar-nos a les experiències d’aquells veïns i veïnes de casa nostra que, per alguna circumstància, han marxat fora.

Ja hem viatjat a Londres, a Holanda i a Malàisia i ara toca Noruega de la mà d’en Jordi Salayet. Concretament, a la ciutat de Halden. El 2008 que va deixar Vilassar de Mar. El motiu, l’amor. De moment, no es planteja tornar. Enamorat de la seva xicota, del país i de la natura. A més, en Salayet assegura que a Noruega s’hi viu molt bé.

Coneixem Halden. Un poblet com Vilassar de Mar pel que fa als habitants, però amb molta més extensió. El dia a dia d’en Jordi. Treballar i molt temps lliure per conciliar amb els teus. I, és clar, se sopa ben d’hora ben d’hora i molta vida familiar sobretot a l’hivern. A dos quarts de sis del vespre ja s’entaulen. Ara bé, els horaris no són un problema per en Salayet. El més complicat és la maca de llum a l’hivern. En canvi, el fred se suporta millor. Si hi ha bona roba, com diuen els escandinaus, no hi ha mal temps. Un bon passatemps és la música. Té un petit estudi a casa seva, somia en ser productor musical i ja ha publicat quatre temes electrònics. Si el vols buscar per internet, el seu nom artístic és Blonde Koala. El Koala ros.

I és que ho porta a la sang. En Jordi Salayet és fill de la Conxita Romaguera, mítica professora de música de Vilassar de Mar. Està ben informat del que passa a casa nostra. Escolta emissores catalanes i viu amb passió la situació a Catalunya. Com ho reben els noruecs? des de l’1 d’octubre, més presència mediàtica.

En Jordi Salayet ha trobat el seu espai a Noruega. Amb la seva companya, la Marianne i amb les seus dues filles. Les seves princeses vikingues, com diu ell.

Si voleu escoltar l’entrevista sencera cliqueu aquí.