Jordi Catalán segueix la seva passió amb “Anómala”

En Jordi Catalán (Barcelona 1976) ,és el que podríem classificar com un artista polifacètic, decorador de sostres és la seva professió, la música la porta a la sang i l’escriptura l’omple, tal com assegura.

“He trobat un trinomi que és l’equilibri de la meva vida, la meva professió, la meva passió i el que m’omple de debò”. Jordi Catalán, escriptor.

Acaba de publicar el seu tercer llibre. El primer “Retales” va ser un llibre de relats, el segon “La Rosa de Halfeti” un thriller psicològic, i ara s’endinsa amb “Anómala” al món de la novel·la negra.

Fa cinc anys ens va animar a escriure el seu primer llibre, es va activar, encara no sap ben bé per què, de fet es pensava que l’intent de biografia del seu primer grup musical seria la seva única incursió al món literari però gràcies a Twitter i “l’amic especial“, que diu ell, va sortir de l’armari literari. De fet el cantant de la seva primera banda, de fa vint-i-cinc anys li va explicar que havia escrit una novel·la, en Jordi li va dir que ell també tenia alguna cosa escrita. Després de la lectura el va animar a intentar publicar, d’aquí i per casualitat o causalitat va aparèixer “Retales“. De fet, ni la seva dona ni la seva família sabien de la seva afició per l’escriptura.

Es considera, mig de broma, “autònom català“, que diu, és pitjor que et pot passar. De fet i gràcies al Twitter una editorial es va posar en contacte amb ell, la seva primera pregunta és “Cuanto?”, pensant que com sempre ell com escriptor novell, correria amb el risc i les despeses. No va ser així, li van muntar una promoció del qual n’està molt satisfet, sobretot quan des de la mateixa editorial li proposen si vol continuar escrivint, animant-se així amb el segon llibre, la primera novel·la “La Rosa de Halfeti“.

De seguida va tornar a posar-se a escriure, s’endinsa en el món fosc dels assassinats, crims, en definitiva obre les portes a la novel·la negra. De tot en surt “Anómala” on la protagonista, la Magda pateix un trastorn obsessiu compulsiu i, de vegades, té somnis rellevants que s’acaben complint al cap de tres dies. En un d’ells, presència l’horrible assassinat d’una noia i l’única manera que té d’ajudar és avisant la seva exparella, un subinspector de la policia catalana que li va ser infidel temps enrere. Magda es veurà embolicada enmig d’una sèrie de crims i en un estrany i complicat triangle amorós.

De fet part de la novel·la passa al Maresme, on Argentona o Mataró són punt clau, un punt d’inflexió de la història, un relat amb intriga, crims però amb un toc d’humor molt personal de l’autor. D’aquells relats que t’enganxa des del començament fins al final.

No és casualitat que la comarca del Maresme en sigui protagonista, ja que en Jordi, en la seva faceta de músic, hi va passar molt temps com a teclista d’un històric grup “Junts“, del qual en guarda grans records.

Un altre fet destacat en l’elaboració d'”Anómala“, que va trigar un any i tres mesos a escriure, va ser que al capítol vuit va ser pare. Durant la crisi de la paternitat, diu entre riures, i amb la novel·la inacabada, es va posar en contacte amb les dues editorials més importants del país, Planeta i Penguin Random House. La sorpresa va ser quan els va agradar i li van demanar la resta del manuscrit que encara no tenia.

“Em pensava que el tren s’havia escapat, però no. Em van esperar i donar tranquil·litat, tot i així la vaig acabar en tres mesos i mig”. Jordi Catalán, escriptor.

Una novel·la que va veure la llum a principis d’estiu i a causa de la pandèmia no ha tingut ni promoció, ni fires, ni firmes. Només està disponible en la venda on line.

Jordi Catalán es torna a animar amb un nou projecte literari, una nova novel·la que ell qualifica de relat de no amor. Sense dubte l’esperem amb ganes, i que segueixi aquesta crisi del 40, que la seva mare li diu, de broma, que pateix d’ençà que va començar la seva carrera d’escriptor.